ponedjeljak, 27. studenoga 2017.

NAJAVA: KUPREŠKA PREMIJERA DOMAĆEG FILMA O MIJATU TOMIĆU - "HAJDUK"


U FILMU KAO STATISTI, SUDJELUJU I KUPREŠKI KOSCI
Doživite priču o Mijatu Tomiću, najvažnijoj povijesnoj ličnosti na našim prostorima koji je mnogima ikona i danas. Film, za koji scenarij potpisuje Mara Perić, a njezin suprug Branko Perić režiju, sniman je na autentičnim lokacijama Parka prirode Blidinje i Duvanjskog polja na kojima je boravio Mijat, te u Tešnju. Priča je ovo kojoj je cilj bio prenijeti povijest, ali i snažne poruke. 
U filmu su glavnu ulogu odigrali Josip Tabak, Goran Grgić, Damir Beljo, Borko Brajović, Sado Seferović, Amer Tarabar. Za glazbu je zadužen Mihailo Božović, a za naraciju Buba Corelli.




Igrani povijesni film o Hajduku Mijatu Tomiću
Projekcija: JU Hrvatski dom Kupres, velika dvorana
Utorak, 28. 11. u 14: 00 sati
Ulaz, 3,00 KM

Hajduk Mijat Tomić je hrvatska povijesna osoba poznata kao vođa hajduka koji su se borili protiv turske vlasti za vrijeme Osmanskoga carstva. Svi su ga znali po njegovom junaštvu ali i dobroti jer je štitio i pomagao siromašne i potlačene. Po predaji, Mijatov bijeg u planinu Vran brzo se pročuo po duvanjskom kraju i oko njega se okupilo 60 hajduka. U Parku prirode Blidinje, ispod Vran planine, nalazi se pećina u kojoj se u XVII. stoljeću skrivao Mijat Tomić.
Studio “Perić” snimio je igrani film u trajanju sat i 30min., prema istinitom događaju o životu ovog hrabrog hajduka. U filmu, kao statisti, sudjeluju i Kupreški kosci.

Igraju: Josip Tabak, Damir Beljo, Goran Grgić
Redatelj i producent: Branko Perić


Nema komentara:

Objavi komentar

Samo kupreške vijesti - Web stranica sela Zlosela u općini Kupres, Dobrodošli WWW.ZLOSELA.COM! Kupreški edukativno-informativni web portal!