četvrtak, 27. srpnja 2017.

PRILIKOM SJEČE ŠUME U MALOVANU RADNICI ŠUMARIJE TOMISLAVGRAD PRONAŠLI MINE!

PRILIKOM SJEČE ŠUME U MALOVANU RADNICI ŠUMARIJE TOMISLAVGRAD PRONAŠLI MINE!Na lokalitetu RAMPA Donji Malovan, koji se inače vodi kao minirano područje Šumarija Tomislavgrad je dozvolila sječu šume na tom lokalitetu garantirajući kako je to područje razminirano, međutim...
Jutros (četvrtak) radnici Šumarije su došli na spomenuti lokalitet sjeći šumu smatrajući da je deminiran. Naime, taj lokalitet je bio miniran u vrijeme rata od strane srpske vojske, a Šumarija Tomislavgrad objavila kako je taj odjel razminiran i pripremljene za sječu? 

Kada su radnici jutros počeli sjeći šumu naišli su na mine i nastala je panika: ostavili su i motorke, auta, pozvali šumare, šumari su nazvali upravu, a ovi deminere. Sječa je obustavljena , a tko će odgovarati za ovaj prospust?

Prava je sreća i Hvala Bogu da nitko nije stradao, ali da se netko opasno poigrao s ljudskim životima, je?!

Ovu vijest nam je javio očevidac događaja Ivo Slipčević, a mi smo nazvali Šumariju Tomislavgrad kako bismo provjerili ovu informaciju.

Iz Uprave su nam potvrdili da su radnici pronašli mine, ali da oni još ne žele izlaziti u javnost s priopćenjem dok ne prikupe sve relevantne podatke o događaju.

Mi smo nazvali i MUP HBŽ gdje nam je glasnogovornik kazao da u MUP nijemaju nikakve dojave o navedenom događaju.

www.tomislavnews.com/ Ivo Slipčević

Mi prenosimo i tekst i fotografiju uz naslovnicu koje je na svojoj web stranici objavila Šumarija Tomislavgrad 20. srpnja, 2017. godine, iako ne znamo je li u ovim deminiranim odjelima i odjel na kojemu su radnici pronašli mine.

Doznačen deminirani odjel

Autor: {author}, Pregledano: 304, Objavljeno 20.07.2017., Kategorija Zanimljivosti

Ovih dana završena je doznaka prvog odjela u Gospodarskoj jedinici Šuica. Odjel 1. kao i odjeli 5., 4.,2.,i 7. su deminirani tijekom prošle godine (2016.).

Prošle jeseni doznačen je 5. odjel u kojem je izvršena sječa, izvoz i otprema drvnih sortimenata. Za preostale odjele nedavno je stigao certifikat pa je u skladu s palom poslovanja izvršena doznaka stabala a i snimljene su traktorske vlake gps uređajem . Prošli tjedan izrađen je izvedbeni projekt tako da je odjel spreman za izvođenje.

Odsjek b u kojem dominira bukva predviđen je za snabdijevanje lokalnog stanovništva ogrjevom a u odsjeku a izvršiti će se industrijska sječa.

Odjel se nalazi na samoj liniji razgraničenja sukobljenih strana iz prošlog rata tako da je bio pod brojnim minama.

Doznaku je obavilo 18 djelatnika Šumarije Tomislavgrad od toga 5. diplomiranih inženjera šumarstva. Zanimljivost je da je među 18 odabranih bila i jedna žena, koja je sudjelovala i dosadašnjim ovakvim akcijama koje su se do sada provodile na dobrovoljnoj osnovi.


Nema komentara:

Objavi komentar

Samo kupreške vijesti - Web stranica sela Zlosela u općini Kupres, Dobrodošli WWW.ZLOSELA.COM! Kupreški edukativno-informativni web portal!