ponedjeljak, 31. srpnja 2017.

FOTO - VIDEO: SPEKTAKULARNIM KONCERTOM ZAVRŠILO OKUPLJANJE 1000 IVANA NA KUPRESU

Fotografija ZLOSELA (Kupres-BiH).Svetim misama 9 u 11 sati, započela je proslava patrona župe Kupres, svete Obitelji (dan posvete crkve u Kupresu) i okupljanje 1000 Ivana. Kupreška bazilika bila je pretijesna da primi sve hodočasnike (kapacitet 1500 ljudi) pa su mnogi bili i izvan crkve. posebno dojmljiva je bila uvodna homilija mons. don Marka Tomića, kupreškog župnika na odlasku koji nije krio emocije i zadovoljstvo vidjeti prepunu crkvu ali i jako puno hodočasnika iz svih krajeva izvan crkve. Misu je predslavio uz koncelebraciju velikog broja svećenika iz drugih župa ali i domaćih sinova.

VIDEO SNIMAK


FOTOGALERIJA




Nakon svete mise, uslijedilo je akreditiranje osoba sa imenom Ivan kako bi program obaranja Guinnessovog rekorda bilo kako pravila nalažu. Rijeke ljudi pristizale su cijeli dan a kilometarske kolone auta slijevale se u Kupres, naš mali gradić koji još jednom piše povijest. Putnici koji su iz pravca Kamenskog putovali prema Kupresu, svjedoče kilometarskim kolonama već od Šujice. 
Veliko nepregledno mnoštvo, podsjećajući pomalo na nedavne izbjegličke kolone, preplavile su kupreške ulice, trg, park, prostor ispred crkve, školsko igralište, restorane, kafiće.....

Završetkom akreditacije i evidentiranja Ivana, sudionici i gosti su nastavili po programu te su oko 13 sati pristigli na gradski nogometni stadion. Kako je ranije sve bilo pripremljeno, Ivani su zauzeli svoja mjesta u obilježena polja na travnjaku stadiona te je obaranje rekorda moglo početi. Po završetku prebrojavanja i pregleda od strane Guinnessove komisije, utvrđen je službeni reziltat kako je na pokušaju obaranja rekorda prisutno akreditiranih 2325 Ivana te je nepregledno mnoštvo Ivana i gledatelja ponovno preplavilo kupreške ulice i Trg hrvatskih vitezova gdje je i proglašen službeni rezultat okupljanja i uručen certifikat o obaranju rekorda, čime je Kupres ušao u povijest i slavnu knjigu rekorda. Ovim je oboren posljednji rekord okupljanja osoba istog imena gdje je u Dubaiju okupljeno 1150 Muhameda. (slijedi nastavak)

T.Ivić/zlosela.com

Nema komentara:

Objavi komentar

Samo kupreške vijesti - Web stranica sela Zlosela u općini Kupres, Dobrodošli WWW.ZLOSELA.COM! Kupreški edukativno-informativni web portal!