ponedjeljak, 22. svibnja 2017.

NAJAVA: Ulazak u Guinnesa: Kupres ovoga ljeta okuplja najviše Ivana na svijetu

Kuprešaci zadnjega dana srpnja okupljaju sve Ivane iz zemlje, susjedstva i dijaspore da zajedno sa svojim obiteljima slave i bolje upoznaju zapanjujuće prirodne ljepote te bogatu kulturu i tradiciju ovog specifičnog bosansko hercegovačkog kraja te istovremeno pomognu zapisati taj poseban trenutak u povijesti – rušenjem Guinnessovog rekorda u okupljanju najviše osoba istoga imena na jednom mjestu, navodi se u priopćenju.


Najvećim okupljanjem Ivana cilj je promovirati obiteljske i duhovne vrijednosti te obilježiti obiteljsku nedjelju 30. srpnja 2017. zajedničkom molitvom i obiteljskim druženjem, milenijskom fotografijom, obaranjem najpoznatijeg svjetskog rekorda te neizostavnim koncertom Marka Perkovića Thompsona.

Originalna ideja iza ovog događanja koje će zasigurno okupiti najveći broj Ivana na svijetu proizašla je iz poznate pjesme „Vratit će se Ivan s 1000 momaka“ popularnog pjevača Marka Perkovića Thompsona, a u cilju promoviranja vrijednosti kupreške zajednice, ljepota kupreškog kraja i bogatstva kupreške tradicije i kulture.

Kuprešani će svojim gostima iz cijeloga svijeta omogućiti cjelodnevno druženje, upoznavanje s tradicionalnim aktivnostima, zanatima i rukotvorinama specifičnima za kupreški kraj, uz poznatu kuprešku gostoljubivost i srdačnost.

Prvi tragovi ljudskog života u kupreškom kraju potiču iz novijeg kamenog doba, čak tri tisuće godina prije naše ere.

Uz ostatke građevina iz davnih vremena, do naših dana je očuvano kameno oruđe pohranjeno u sarajevskom muzeju, a specifičan geografski položaj i bogata i burna povijest oblikovala je Kupres i Kuprešane onakvima kakve poznajemo danas.

Kupres danas predstavlja atraktivnu turističku destinaciju tijekom cijele godine, zahvaljujući snježnim planinama zimi i zelenim sunčanim obroncima ljeti, prenosi Bljesak.info.

Tek malo više od stotinu kilometara udaljen od Splita i Mostara, Kupres svake godine sve veći broj turista prepoznaje kao idealno mjesto za uživanje u sanjkanju iskijanju zimi te zmajarenju, paraglajdingu, planinarenju, lovu ili jednostavno uživanju u prirodi ljeti.

Ovoga ljeta će okupljanje 1000 Ivana podignuti turističku ponudu ovog osebujnog kraja na novu razinu, a dobrodošli su svi ljudi dobre volje, dobrog namjera i otvorenog srca.


Preuzeto sa: www.kupreskiradio.comPROGRAM:

Program:

9:00Sveta misa
11:00Sveta misa
16:00Okupljanje 1000 Ivana
17:00Hod "Vratio se Ivan s 1000 momaka"
17:15Snimanje milenijske fotografije (prijava za Guinessov rekord)
19:00Koncert Marka Perkovića Thompsona
Druženje Ivana i svih dobronamjernih i dobrodošlihPRIJAVITE SE PUTEM:
Službena stranica: http://1000ivana.comNema komentara:

Objavi komentar

Samo kupreške vijesti - Web stranica sela Zlosela u općini Kupres, Dobrodošli WWW.ZLOSELA.COM! Kupreški edukativno-informativni web portal!