ponedjeljak, 24. travnja 2017.

TRANSPORT VILA DAROVAO STUDENTSKOM DOMU ''DOMPES'' 1000 KM

Dompes ( Domus panis et spiritua, Kuća kruha i duha) je projekt u čijem će sastavu biti studentski dom, pučka kuhinja i Centar za dijalog. Izradnju je pokrenuo Franjevački samostar sv. Petra i Pavla iz Mostara, a voditelj projekta je sveučilišni profesor fra Iko Skoko. Izgradnja doma se financira isključivo dobrotvornim prilozima, a među darovateljima je i ''Transport Vila'' iz Kupresa.

Direktor Transport Vila istaknuo je da se tvrtka bavi domaćim i međunarodnim prijevozom tereta. Postoji već deset godina i broji dvanaest zaposlenih. 

''Sedamdesetih godina bio sam student iz siromašnije seljačke obitelji, te osjetio sve izazove studiranja bez dodatnih financijskih pomoći. Kao otac petero djece među kojima je četvero diplomiranih a jedno studira, veliko zadovoljstvo mi je potpomagati i usmjeravati ostalu djecu željnu znanja, napretka i stručnog usavršavanja'' kazao je direktor Marko Vila

Naime, ovaj projekt je namjenjen za 150 studenata koji dolaze iz siromašnih obitelji i obitelji s više djece. 

Matea Romić

Nema komentara:

Objavi komentar

Samo kupreške vijesti - Web stranica sela Zlosela u općini Kupres, Dobrodošli WWW.ZLOSELA.COM! Kupreški edukativno-informativni web portal!