četvrtak, 19. siječnja 2017.

VRIJEDNA DONACIJA VLADE JAPANA ZA KUPREŠKO KOMUNALNO PODUZEĆE I JOŠ PET KOMUNALNIH PODUZEĆA U BIH

Foto: Fena
Ambasador Japana u BiH Kazuya Ogawa uručio je jučer u Istočnom Sarajevu ministru vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirku Šaroviću donaciju njegove vlade u vidu opreme za šest komunalnih poduzeća u BiH. Radi se većinom o pumpama i uređajima za detekciju kvarova na vodovodnoj mreži u vrijednosti više  miliona KM, za komunalna preduzeća u općinama Banja Luka, Istočno Novo Sarajevo, Kupres, Pale-Prača, Vareš i Višegrad. 

Ambasador Ogawa rekao je da mu je zadovoljstvo prisustvovati ceremoniji primopredaje i da se nada da će donirana oprema biti od velike koristi za vodovodna poduzeća, javlja Fena. 

“Japan je prethodno donirao u BiH značajnu količinu medicinske opreme i vozila, a očekujemo da će na proljeće biti donirano još 80 “Toyota” vozila”, izjavio je Ogawa i dodao da njegova zemlja podržava narod Bosne i Hercegovine. 

Šarović je zahvalio vladi Japana na kontinuiranoj podršci Bosni i Hercegovini, te dodao da je ta zemlja najprivrženija podršci BiH i jedan od najvećih donatora. Istakao je da je posebno važno što vlada Japana uvijek pomaže neposredno korisnike, a najviše lokalne zajednice i javna Poduzeća.


federalna.ba/FenaNema komentara:

Objavi komentar

Samo kupreške vijesti - Web stranica sela Zlosela u općini Kupres, Dobrodošli WWW.ZLOSELA.COM! Kupreški edukativno-informativni web portal!