utorak, 31. siječnja 2017.

VJEŽBENICI IZ OPĆINE KUPRES NA VIŠEMJESEČNOJ OBUCI ZA PROJEKT MENADŽERE EU FONDOVA U OSIJEKU

OSIJEK – 31.01.2016. Načelnik općine Kupres gosp. Milan Raštegorac –Komo i vježbenici iz općine Kupres: Ivona Turalija i Josip Čolić danas su otputovali u Osijek gdje su se susreli sa predsjednikom uprave Regionalne razvojne agencije Slavonije i Baranje, dr.sc. Stjepanom Ribićem.




Jedna od tema na sastanku su bile mogućnosti prekogranične suradnje kroz programe i projekte  EU - IPA II. (Instrument for Pre-Accession) koji predstavlja jedinstveni financijski instrument za financiranje programa između zemalja članica EU i zemalja kandidatkinja ili potencijalnih kandidatkinja za članstvo. IPA komponenta II, pod nazivom prekogranična suradnja (IPA CBC), pruža potporu programima koji se odnose na prekograničnu suradnju graničnih regija Republike Hrvatske (RH) i susjednih zemalja članica EU te zemalja potencijalnih kandidatkinja.

Dogovoreno je da ispred općine Kupres edukaciju pohađaju vježbenici Ivona Turalija i Josip Čolić čime će steći znanje i kompetencije u samostalnoj pripremi i izradi projektne dokumentacije za EU fondove a općina Kupres će kvalitetnije moći pripremiti i aplicirati svoje projekte prema mnogim EU fondovima.

T.Ivić/zlosela.com

Nema komentara:

Objavi komentar

Samo kupreške vijesti - Web stranica sela Zlosela u općini Kupres, Dobrodošli WWW.ZLOSELA.COM! Kupreški edukativno-informativni web portal!