petak, 16. prosinca 2016.

KUPRES ZA BOŽIĆNE BLAGDANE ŽIVLJI I TOPLIJI UZ BROJNE KULTURNO ZABAVNE PROGRAME

Na kraju ove godine, u Božićno vrijeme, Kupres će oživjeti uz prigodne i zanimljive kulturno zabavne programe. 

Riječ je o Božićnim koncertima, priredbama i poduzetničkim prezentacijama u zatvorenim i otvorenim prostorima, koji će biti realizirani u periodu od 23. prosinca do 31. prosinca, sve u dobroj suradnji i zajedničkoj organizaciji; 



Općine Kupres kao nositelja programa, JU “Hrvatski dom” Kupres, društva “Kupreški kosci”, Udruge kupreških poduzetnika, Javnog komunalnog poduzeća Kupres, Kupreškog radija, HKD “Napredak” podružnica Kupres, Osnovne škole fra Miroslava Džaje Kupres i Srednje škole Kupres. 

  • Prvo će učenici i djelatnici OŠ fra Miroslava Džaje zaželjelti čestit Božić i uspješnu Novu 2017. godinu roditeljima i svim građanima Kupresa. U raznovrsnom glazbeno-scenskom programu, kojega će prikazati u petak, 23. 12. 2016. god., u 11:00 sati, sa za ovu prigodu svečano uređene pozornice u velikoj dvorani hrvatskoga doma Kupres, nastupit će članovi školskog zbora, dramske i likovne sekcije, plesna skupina, te učenici nižih razreda sa recitacijama i Božićnim pjesmama.
  • HKD Napredak podružnica Kupres će, u suradnji s Hrvatskim domom Kupres, organizirati tradicionalni Božićni koncert, koji će biti održan u istoj dvorani 30. 12. s početkom u 18:00 sati. Nastupit će sve sekcije HKD Napredak podružnica Kupres, dječji zbor, Muška izvorna grupa Kupreški bećari, tamburaški sastav Kupreški snijegovi i drugi gosti.
  • Između Božića i Nove godine bit će živo i na trgu u središtu grada, koji će u to vrijeme biti ispunjen toplinom drvenih božićnih kućica, blještavilom lampica te tradicionalno velikom jelkom i jaslicama. 
Na ovom prvom Božićnom sajmu u Kupresu brojni kupreški poduzetnici izlagat će svoje vlastite proizvode zdrave i ekološki čiste hrane i pića, originalne kupreške suvenire, božićne čestitke i ukrase te druge izrađevine iz kućne radinosti. U središtu grada bit će postavljena i pozornica na kojoj će se 29. 12. od 19 sati i i 30. 12. od 20 sati održavati kulturno glazbeni programi na kojima će nastupiti brojni kupreški izvođači od najmlađih do veterana. 


  • I na kraju, 31. 12., tradicionalni doček Nove godine uz Koncert i zabavu na otvorenom te veliki vatromet točno u ponoć.

Evo lijepe blagdanske pozivnice svim Kuprešacima i posjetiteljima Kupresa da dođu na koncerte u Hrvatski dom Kupres, ulaz je besplatan, i na trg gdje se mogu ugodno družiti okrijepiti ili pronaći zgodan božićni suvenir.

A.Č.

Nema komentara:

Objavi komentar

Samo kupreške vijesti - Web stranica sela Zlosela u općini Kupres, Dobrodošli WWW.ZLOSELA.COM! Kupreški edukativno-informativni web portal!