srijeda, 26. listopada 2016.

Prezentiran Projekt „Karta uporabne vrijednosti poljoprivrednog zemljišta na području Hercegbosanske županije – III faza općina Kupres“

Prezentiran Projekt „Karta uporabne vrijednosti poljoprivrednog zemljišta na području Hercegbosanske županije – III faza općina Kupres“


Danas, 26. listopada 2016. godine u prostorijama Vlade Hercegbosanske županije u Livnu održana je prezentacija Projekta „Karta uporabne vrijednosti poljoprivrednog zemljišta na području Hercegbosanske županije – III faza općina Kupres“.

Prezentaciji su bili nazočni ministar Poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva u Vladi Hercegbosanske županije, Ivica Brešić sa svojim suradnicima, predstavnik općine Kupres, dekanica Agronomskog i prehrambeno-tehnološkog fakulteta iz Mostara doc.dr. Danijela Petrović, te predstavnici tima stručnjaka koji su radili na projektu.


Prof. dr. sc. Radica Ćorić govorila je o samom projektu, te da su korištene najnovije metode iz oblasti analize i obrade pedoloških podataka. Spomenuta Karta temeljni je dokument za planiranje razvoja i prostornog uređenja općine Kupres. Pedološkom analizom i obradom zemljišnih površina poljoprivrednici dolaze u mogućnost da prvi put koriste suvremene i adekvatne agro-tehničke mjere s naglaskom potrebne uporabe mineralnih gnojiva i drugih sredstava u cilju znatnog povećanja proizvodnje na poljoprivrednim zemljištima.

Nema komentara:

Objavi komentar

Samo kupreške vijesti - Web stranica sela Zlosela u općini Kupres, Dobrodošli WWW.ZLOSELA.COM! Kupreški edukativno-informativni web portal!