petak, 5. kolovoza 2016.

NAJAVA: Kupres play - festival alternativne glazbe i dobrih vibracija

Kupres play:  LET 3 headlineri 12-og izdanja festivala
Po već dobro utabanoj prtini od zadnjih godina Kupreška udruga mladih – KUM i ove nam godine sprema  žestoki kupreški festival alternativne glazbe i dobrih vibracija. Dakako riječ je o energičnoj gorštačkoj rokenrol igranci, poznatom Kupres play-u.







12. kolovoza u večernjim satima očekuje vas centralni dio programa ovogodišnjeg Kupres play-a na kojemu ove godine nastupaju po statusu kultni rokeri i neprikosnoveni dominatori live svirke - LET 3. Pored njihovih beskompromisnih performansa diljem regije, fantastične energije utkane u svaki nastup i uistinu jedinstvenih kako scenskih tako i muzičkih izričaja upečatljivi brkovi iz Rijeke višestruko su nagrađivani brojnim nagradama uključujući diskografsku nagradu Porin u kategoriji najboljeg video spota i najboljeg rock albuma. Pored njih iz opanaka će vas  svojim ska i punk ritmovima izuti Justin's Johnson iz Splita, energični Mustang iz Mostara, Patmos iz Kupresa te  DJ Tesla iz Gornjeg Vakufa.


Festival se ove godine preselio na novu atraktivnu lokaciju.  Za vrhunski provod adaptirana je hala bivšeg poduzeća „Plazenica promet“ u industrijskoj zoni u Kupresu s kapacitetom od 500-600 ljudi.
Sam večernji program s nastupima počinje u 20:00h a ulaz će biti otvoren već u 19:00h simboličnim slijetanjem paraglidera doslovno s neba pa u rebra. Potom vas do 21:30 očekuje happy hour s nagradama te žešća zabava do jutarnjih sati uz iće, piće i prateće razbacivanje rukama, nogama i svim ostalim dijelovima tijela u kojima ima damara.

Posebnost festivala ogleda se dodatnim popratnim sadržajima koji iz godine iz godinu postaju sadržajniji i brojniji. Tako se već 11. kolovoza u 12:00h ispred hale bivšeg poduzeća“Plazenica promet“  održava glazbena učionica za buduće rock naraštaje „Kupres play EMBRIO“ gdje će se najmlađima približiti osnovna teorijska znanja o povijesti rock i blues muziciranja dakako uz nezaobilaznu probu i prve pokušaje na instrumentima.

Uz to 12.kolovoza, dakle na sami dan festivala u 12:00h ispred ex Plazenice Promet možete pratiti umjetnički performans „Kupres play ART“. Izložbu kreativnih prstiju afirmiranih likovnih umjetnika  s akademije likovnih umjetnosti Široki Brijeg i domaćih artista.

U „Kupres play ECCO“ program festivala involvirati će se i svojim proizvodima predstaviti i kupreški OPG Dvije pčelice (https://www.facebook.com/groups/mirjana.sormaz/) koji uspješno proizvode i plasiraju domaće iz prirode pretočene pčelinje proizvode propagirajući kupreški kraj kao bogato bioraznoliko nezagađeno stanište brojnih korisnih i ljekovitih vrsta te OPG Danilović (https://www.facebook.com/opgdanilovic/?fref=ts) sa svojim potpuno personaliziranim kozmetičkim proizvodima. Za ovu prigodu spremaju vam se proizvodi s biljegom festivala i druge zanimljive sitnice. Vrijedni izlagači vas očekuju u prostorima hale ex Plazenica Promet tijekom dana održavanja festivala 12. kolovoza.

Dakako, nipošto se ne smije s uma smetnuti osnovni cilj festivala a to je humanitarna nota festivala koja iz godine u godinu financijski pomaže potrebitima lokalne zajednice te sveopće zalaganje za podizanje kvalitete života u našoj sredini te promicanje i podržavanje alternativnih pravaca u glazbenoj i svakoj drugoj vrsti umjetnosti.

Kupres play. Štaš drugo pričat.

Vidimo se!

Zlatni sponzori: Općinsko poglavarstvo Kupres //  CTBA Group
Srebrni sponzori: Hercegbosanska županija // ŠGD Hercegbosanske šume Kupres d.o.o. //
Binvest d.o.o.

Molimo sve zainteresirane, koji su voljni dati svoju materijalnu, tehničku ili financijsku podršku organizaciji festivala da to mogu učini uplatom na žiro račun na broj transakcijskog računa 1544602002618527 u Intesa Sanpaolo banci.

Nema komentara:

Objavi komentar

Samo kupreške vijesti - Web stranica sela Zlosela u općini Kupres, Dobrodošli WWW.ZLOSELA.COM! Kupreški edukativno-informativni web portal!