utorak, 7. lipnja 2016.

NAJAVA: 10. JUBILARNI ŠUJIČKI POLUMARATON

10. Šujički polumaraton

Subota, 6. 8. 2016., u 10 sati

Jubilarni 10. Šujički polumaraton održat će se 6. kolovoza 2016 na relaciji Kupres –Šujica u dužini od 21,1 km.
Najava 10. Šujičkog polumaratona

Jubilarni 10. Šujički polumaraton održat će se 6. kolovoza 2016 na relaciji Kupres –Šujica u dužini od 21,1 km. 

Šujički polumaraton je najstariji polumaraton u Bosni i Hercegovini te je kao takav stekao jako puno poklonika u Bosni i Hercegovini i zemljama regije. 
Osim utrke polumaratona organizira se i utrka za učenike osnovnih škola u dužini od 1,7 km koja iz godine u godinu okuplja sve veći broj sudionika.

Šujički polumaraton ima nekoliko specifičnosti koje su prepoznatljive i koje privlače sudionike koji se u pravilu vraćaju svake godine.
To je prije svega trasa polumaratona koja se u većem dijelu proteže na 1000 m n/v , možda najupečatljiviji prizor sa utrke je ulazak u cilj u Šujici kada se veliki broj mještana okupi oko cilja i jakim bodrenjem i pljeskom pozdravljaju ulazak u cilj od prvog do posljednjeg maratonca. Nakon naporne utrke svi maratonci odlaze na zajednički ručak gdje se nastavlja druženje i prepričavanje tjeka utrke.

Pripreme za ovogodišnji jubilarni polumaraton su već davno počele,otvorene su Internet prijave i već do sada ima preko stotinu prijavljenih maratonaca a organizatori ove godine očekuju preko 200 maratonaca.

Uz novčane nagrade koje pripadaju najboljim maratonkama i maratoncima najuspješniji dobiju pehare i sponzorske poklone a svaki sudionik dobije prigodnu majicu i finišersku medalju kao uspomenu na istrčani polumaraton.

Turistička zajednica Hercegbosanske županije pokrovitelj je dječje utrke te za najuspješnije djevojčice i dječake pripreme bogate robne nagrade i medalje. 
Zahvaljujući ovoj utrci poraslo je zanimanje za dugoprugaško trčanje u ovoj regiji a organizatore posebno veseli da sve veći broj sudionika dolazi iz Hercegbosanske i susjednih županija.

Sama organizacija polumaratona tradicionalno je jako dobro organizirana na trasi postoji šest okrjepnih stanica sa vodom , napicima , voćem , kilometar oznake su vidljive i okomito postavljene. Promet na stazi regulira policija , trkače na trasi prati ekipa hitne medicinske pomoći. 

Rezultati se mjere elektronskim putem sa čipom koji ima svaki maratonac tako da su rezultati dostupni u najkraćem vremenskom periodu . Brojna ekipa volontera sudjeluje u organizaciji i provedbi ove utrke tako da se razvija i potiče volontiranje kao značajni socijalni segment društva.
Značaj za razvoj ove županije i boljitak djece i mladeži kroz bavljenje sportom osobito trčanjem što je i misija ove manifestacije prepoznale su i društvene institucije koje je podupiru.

Tu prije svega mislimo na Vladu HB županije te ministarstvo prosvjete kulture i športa, zatim Općinu Tomislavgrad i Kupres jer bez te potpore ovaj projekt zasigurno ne bi uspio zadržati desetogodišnji kontinuitet.
Nema komentara:

Objavi komentar

Samo kupreške vijesti - Web stranica sela Zlosela u općini Kupres, Dobrodošli WWW.ZLOSELA.COM! Kupreški edukativno-informativni web portal!