petak, 6. svibnja 2016.

Učenici i nastavnici srednje škole Kupres posjetili Sveučilište u Splitu

Učenici i nastavnici srednje škole Kupres, zajedno s ravnateljicom Biljanom Dumančić posjetili su u srijedu Sveučilište u Splitu.

Dobrodošlicu su im u Multimedijalnoj dvorani Sveučilišne knjižnice poželjeli rektor prof.dr.sc. Šimun Anđelinović, prorektor za studente, studentski standard i studentski sport prof.dr.sc. Boris Maleš i prorektor za kulturu, umjetnost i kvalitetu prof.dr.sc. Boris Matulić.


Sveučilište u Splitu ima širok izbor fakulteta, odnosno kvalitetnih studija i mnogi od njih izvode se u novim, suvremeno opremljenim zgradama na Kampusu, stoga se nadam da će svatko od vas poželjeti upravo ovdje nastaviti svoje obrazovanje.

Također, uz brigu o studentskom standardu, Sveučilište razvija i nove projekte postakademskog zapošljavanja i nastavnih baza koji će vam omogućiti stjecanje praktičnih iskustava i usavršavanje upravljačkih vještina kako biste nakon studiranja mogli pokrenuti vlastiti posao – kazao je rektor mladim srednjoškolcima. Više o studentskom standardu, odnosno o mogućnostima smještaja, prehrane i ponudi studentskih aktivnosti učenicima je govorio prorektor Maleš poručivši ima na kraju da će samo učenjem, odnosno ulaganjem u znanje moći ostvariti svoje snove.

Iz perspektive bivšeg studenta o tome kako je studirati na Sveučilištu u Splitu, naročito osobama s invaliditetom, srednjoškolcima je ispričao Ivan Bogdanović, sadašnji voditelj Ured za studente s invaliditetom.

Nakon upoznavanja s Upravom Sveučilišta, mladi Kuprešaci su razgledali Kampus , a u novoj zgradi Tri fakulteta i Fakultetu elektrotehnike strojarstva i brodogradnje dekani su im predstavili svoje fakultete i studije koje nude.

Izvor: www.unist.hr

Nema komentara:

Objavi komentar

Samo kupreške vijesti - Web stranica sela Zlosela u općini Kupres, Dobrodošli WWW.ZLOSELA.COM! Kupreški edukativno-informativni web portal!