ponedjeljak, 18. travnja 2016.

Primanja i obećanja Frame u Suhom Polju

Na nedjelju Dobrog Pastira 17. 4. 2016. godine slavili smo pod pučkom misom u našoj župi Suho Polje obred primanje i davanje obećanja Frame.

Misno slavlje je predslavio fra Marinko Baotić, domeštar novaka na Gorici-Livno, a u koncelebraciji su bili fra Marko Ešegović meštar novaka i fra Marko Jukić župnik. Novaci su pjesmom animirali euharistijsko i framaško slavlje.



Naše ovogodišnje geslo bilo je: 'Što imaš ako nemaš Boga? (sv. Augustin).
Fra Marinko nam je na nedjelju Dobrog Pastira uputio riječi ohrabrenja i u hodu kroz život za Kristom po uzoru na sv. Franju. 

U Framu je primljeno 8 novih članova, a 16 ih je obnovilo svoja obećanja. Framaši aktivno sudjeluju životu župe, u liturgiji kao čitači i pjevači. I kad odu na studij ostaju povezani s Framom, a kad dođu u slobodne dane uključe se u zajednicu Frame i župe. 

Naše slavlje su uzveličali framaši iz Bugojna, Livna i Šujice s kojima smo nakon misnog slavlja nastavili druženje u Hrvatskom domu- Fra Filip Kunić.
U znak naše brige za okoliš u župnom dvorištu posadili smo drvo, a kao jedna od zabavnih igara bila je potezanje konopa.

Svemu dođe kraj pa tako i ovom našem druženju. Hvala svima koji su nam bili u gostima. Hvala na druženju. Do slijedećih primanja i obećanja: Mir i dobro.

Frama Suho Polje






















Nema komentara:

Objavi komentar

Samo kupreške vijesti - Web stranica sela Zlosela u općini Kupres, Dobrodošli WWW.ZLOSELA.COM! Kupreški edukativno-informativni web portal!