petak, 26. veljače 2016.

U Kupresu održana konferencija o budućnosti šumarstva u BiH

Pod pokroviteljstvom predsjedatelja Predsjedništva BiH, dr. Dragana Čovića, predsjednika F BiH, Marinka Čavare i Vlade Hercegbosanske županije jučer je u Kupresu u hotelu Adria ski otvorena dvodnevna konferencija „Budućnost šumarstva i prerade drva u BiH”.





Predsjednik Vlade Hercegbosanske županije, Draško Dalić nakon što je čestitao i zahvalio zaposlenicima ŠGD Hercegbosanske šume na organizacije konferenciji u svom uvodnom obraćanju reko je: „Nadam se da ćemo i u budućnosti imati suradnju s ŠGD Hercegbosanske šume kao što smo imali do sada i da ćemo zaštititi svoj prirodni resurs kako bi ga ostavili i budućim generacijama te da je potrebno naći ravnotežu između uzgoja, zaštite šuma i eksploatacije”.

Predsjednik Dalić kazao je kako je Vlada Hercegbosanske županije prepoznala šumarstvo i drvoprerađivaču industriju kao strateški cilj uz energetiku i poljoprivredu te dodao da od prerađivača s prostora Hercegbosanske županije očekuje da uđu u viši stupanj prerade.

Konferenciji su između ostalih nazočili i Borjana Krišto, predsjedateljica Zastupničkog doma PS BiH, Piotr Borkowski, glavni tajnik Europskog udruženja državnih šuma iz Bruxellesa, te Valentin Inzko, visoki predstavnik u BiH te ministri u Vladi Hercegbosanske županije.



Nema komentara:

Objavi komentar

Samo kupreške vijesti - Web stranica sela Zlosela u općini Kupres, Dobrodošli WWW.ZLOSELA.COM! Kupreški edukativno-informativni web portal!