srijeda, 3. lipnja 2015.

VRATILE SE RODE - I KUPRES IMA "KLEPETANA I MALENU"

Prošle godine, 5. svibnja, posjetilo nas je veće jato vitkih i naočitih roda. Kako nisu baš uobičajene na Kupresu, izazvale su pravo oduševljenje kod iznenađenih domaćina. Njihov posjet opisali smo u članku: NEOČEKIVANI GOSTI - JATO RODA SE NAKRATKO ODMORILO U ZLOSELIMA.








Na sveopće iznenađenje prolaznika, danas 3. lipnja, pred blagdan Brešančevo, naše rode su se vratile. Nije primjećeno veliko jato kao prošle godine ali dvije su se kratko odmarale uz potok Kolinku, pa vjerovatno iz straha od prekomjernog fotografiranja ili kakvog slučajnog krivolovca odletjele do Crnkuša i groblja. Da im se sviđa u Zloselima gdje vlada mir, tišina i nažalost premalo stanovnika, doletjele su pravo na krov Osnovne škole. Tko zna - možda saviju svoje gnijezdo na jednom od dimnjaka naše, sada već zatvorene, škole? Kažu da su rode u selu dobar znak, da će se djeca u većem broju početi rađati!?


Lijep prizor u ovoj surovoj životnoj svakodnevici. Dobro došle kući, slobodno možemo reći! Dok očekujemo nedočekivi povratak iseljenog kupreškog svita, rodama želimo dug i sretan život i da nam se vrate svake godine! Možda naše rode nadmaše po popularnosti poznati par roda iz sela Brodski Varoš u Hrvatskoj?













Foto i tekst: T.Ivić/zlosela.com

Nema komentara:

Objavi komentar

Samo kupreške vijesti - Web stranica sela Zlosela u općini Kupres, Dobrodošli WWW.ZLOSELA.COM! Kupreški edukativno-informativni web portal!