petak, 17. travnja 2015.

RED POLITIKE: Načelnici općina iz HB županije sudjelovali na seminaru "EU i lokalna uprava - kako dalje?"

Grado/načelnici iz Hercegovine sudjelovali na seminaru organiziranom za HDZ-ove grado/načelnike iz RH i BiH.

Gradonačelnici Širokog Brijega i Mostara, načelnici općina Posušje , Kupres, Livno, Tomislavgrad i još preko 80 hrvatskih gradonačelnika, dožupana i župana iz HDZ-a sudjelovali su na dvodnevnom seminaru 'EU i lokalna uprava - kako dalje?' održanom u hotelu 'Olympia' u Vodicama.

„Županije opterećuju proračun sa svega dva posto što nije puno, a riječ je o jedinicama regionalne samouprave s kojima se ljudi identificiraju. Mi ne želimo Hrvatsku dijeliti na regije, ali želimo racionalizirati funkcioniranje gradova i općina“, rekao je između ostalog na otvaranju seminara Tomislav Karamarko predsjednik HDZ-a Republike Hrvatske, poželjevši dobrodošlicu HDZ-ovim grado/načelnicima iz Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine i dožupanima i županima iz Republike Hrvatske.

„Zahvalan sam organizatorima što su nas pozvali na ovaj seminar. Mi iz BiH iskoristili smo ovaj seminar da se upoznamo s našim kolegama grado/načelnicima iz Republike Hrvatske koji su nam prenijeli svoja iskustva privlačenja sredstava iz EU fondova. Također smo s kolegama iz Republike Hrvatske razgovarali o mogućnostima prekogranične suradnje“, izjavio je jedan od sudionika seminara 'EU i lokalna uprava - kako dalje?' gradonačelnik Širokog Brijega Miro Kraljević.

Na seminaru su izlagali šibenski gradonačelnik Željko Burić, gradonačelnica Knina i predsjednica HDZ-ovog Odbora za lokalnu samoupravu Josipa Rimac, te Ivana Maletić HDZ-ova zastupnica u Europskom parlamentu i predsjednica Odbora za EU.

Seminar je održan u organizaciji HDZ-ova Odbora za lokalnu i područnu (regionalnu) samoupravu, Odbora za regionalni razvoj i EU fondove, Zaklade hrvatskog državnog zavjeta i Zaklade Konrad Adenauer Stiftung.

Nema komentara:

Objavi komentar

Samo kupreške vijesti - Web stranica sela Zlosela u općini Kupres, Dobrodošli WWW.ZLOSELA.COM! Kupreški edukativno-informativni web portal!