nedjelja, 26. travnja 2015.

KRIZMA U ŽUPI SUHO POLJE

Na Markovdan, poslije podne, u 16:00 sati, nadbiskup vrhbosanski Vinko kardinal Puljić krizmao je u župi Suho Polje 21 krizmanika. 

Po lijepom vremenu okupili su se roditelji, kumovi s krizmanicima i njihovim prijateljima i rodbinom.

Na dočeku nadbiskupa je pozdravio krizmanik Ivan Sučić a cvijeće mu je predala Veronika Ivić.




Prije krizme nadbiskup se sastao s krizmanicima, ispitao vjeronauk i na kraju im je dao mogućnost da oni njega pitaju što ih zanima naročito iz vjerskog života.

U propovijedi kardinal Puljić je pozvao krizmanike za vjernost Kristu, da žive autentičnim životom kao što je živio evanđelist Marko. 
Kumove je pozvao da budu svojim kumčadima oslonac u životu. Desna ruka na desnom ramenu je oslonac u vjeri, življenje u evanđelju i ostvarenju punine života. To su darovi koji kumovi trebaju darovati.

Roditelje je pozvao da djeca žive u vjeri u obitelji. Da se ne boje razgovarati o vjeri sa svojom djecom. Da budu otvoreni životu u župi i našem narodu.

Na kraju krizme krizmanica Anđelina Mihaljević je darovala nadbiskupu kupreški sir. Nakon nadbiskupova blagoslova svi smo se zajedno fotografirali za uspomenu.

Tekst: Župa Suho Polje/fra Marko J.
Foto: Zlosela.com/T.Ivić


Vidi još slika:


Nema komentara:

Objavi komentar

Samo kupreške vijesti - Web stranica sela Zlosela u općini Kupres, Dobrodošli WWW.ZLOSELA.COM! Kupreški edukativno-informativni web portal!