četvrtak, 5. ožujka 2015.

VOZAČI OPREZ! - OTEŽANO SE PROMETUJE ZBOG VELIKE KOLIČINE SNIJEGA I NANOSA ZBOG JAKOG VJETRA

Stiglo najavljeno nevrijeme!


NA KUPREŠKOJ VISORAVNI JAKA BURA, PUŠANCIJA, SMETOVI, JAK SNIJEG PADA OD SINOĆ


Ciklon se formirao i u tijeku narednih sati se očekuje njegovo jačanje i premeštanje prvo ka srednjem, a za tim ka južnom Jadranu odakle će se izmještati dalje na istok ili jugoistok.



U isto vrijeme sa sjevera kontinenta će se spuštati sve veća količina hladnog zraka, naročito u oblastima troposfere iznad 1250mnv te će pad temperature u srednjoj i višoj troposferi uvjetovati postepen prelazak kiše u snijeg i to ne samo na planinama (gdje je taj proces nad središnjom BiH već započeo) nego i u nizinama, prije svega sjeverne BiH, istočne Hrvatske i Vojvodine u Srbiji.

Planinski predjeli Hrvatske, BiH i Srbije nemaju neku dilemu, ovdje će padati jak i vlažan snijeg i to od ujutru do petka uvečer ili subote ujutro. U prosjeku se očekuje oko 50mm taloga, a lokalno nad središnjom BiH, Gorskim Kotarom u Hrvatskoj i zaleđu Dalmacije te zapadnoj i jugozapadnoj Srbiji i do 65mm.

U tim predjelima se očekuje formiranje snježnog pokrivača visine od 35cm do 55cm, a lokalno i preko 80cm. Nizijske oblasti ovih predjela bi trebale dobiti od 2cm do 20cm.

Spremite se svakako na izuzetno obilne padavine, jak i olujan sjeverni vjetar, zahlađenje, obilan snijeg i kišu. Nevrijeme će se smirivati od subote ujutro.

DANAS U BOSNI: Oblačno sa susnježicom i snijegom. U većini se krajeva očekuju intenzivnije padaline uz stvaranje većeg snježnog pokrivača. Vjetar umjeren do jak, na zapadu na udare i olujan sjeverni i sjeveroistočni. Jutarnje temperature između -2 i 2, dnevne između -1 i 2°C

HERCEGOVINA: Tijekom prijepodneva oblačno uz intenzivniju kišu, na planinama snijeg, tijekom poslijepodneva padavine u slabljenju, a u tijeku noći prestanak uz djelimično razvedravanje. Vjetar jak sjeveroistočni, u tijeku noći na petak sa olujnim udarima. Jutarnje temperature oko 6, dnevne oko 8°C

SUTRA 

BOSNA: Oblačno sa snijegom, očekuju se intenzivnije padaline u većini krajeva, u Krajini i na krajnjem zapadu najmanje padaline gdje su tijekom dana lokalno mogući i sunčani periodi. Vjetar jak sjeverni, na zapadu i sjeverozapadu sa olujnim udarima, u tijeku noći na subotu u postepeno slabljenju. Jutarnje temperature između -3 i 1, dnevne između -2 i 2°C

HERCEGOVINA: Umjereno do pretežno oblačno uz sunčane periode i bez padalina. Vjetar jak sa olujnim udarima, krajem dana u postepenom slabljenju. Jutarnje temperature oko 4, dnevne oko 7°C

Izvor: PrognoznaVremenaBiH



STANJE NA CESTAMA: bihamk.ba:




Zbog snijega koji intezivno pada, otežano se prometuje u većem dijelu naše zemlje. Posebno upozoravamo na dionice u višim planinskim predjelima, gdje je za teretna vozila sa prikolicom i šlepere obavezna upotreba lanaca. Zahvaljujući intervencijama putnih službi, za sada su svi putni pravci prohodni. Dodatne poteškoće vozačima u zapadnoj i jugozapadnoj Bosni pričinjava jak vjetar, koji stvara snježne nanose. Skrećemo pažnju i na učestale odrone zemlje ili kamenja na prometnicama.

Vozači se savjetuju da, bez obzira na vremenske i prometne uvjete, voze maksimalno oprezno, te da na put ne kreću bez zimske opreme.
Zbog sniježnih padalina u Hrvatskoj obustavljen je promet za vozila preko 7,5t na graničnom prijelazu Izačić. Na ostalim graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja.


REGIONALNI PUTEVI

R-413a Travnik-Galica, zbog sniježnih lavina potpuno je obustavljen promet.

R-403a Kamenica-Tržačka Raštela (u naselju Gata) zbog sanacije klizišta na snazi je zabrana prometa za vozila preko 30 tona (osim autobusa i cisterni za prevoz mlijeka).
R-418b Konjic-Buturović Polje (Jezerine) zbog klizišta potpuno je obustavljen promet. Promet prema Buturović Polju odvija se putem iz Čelebića preko novog mosta.

KANTON SARAJEVO
-Zbog izvođenja neophodnih radova, usporeno se prometuje u ulicama Alipašina i Braće Mulić.


Ograničenja 
Četvrtak, 05.03.2015. 05:33 

Na GP Brčko-Gunja dozvoljen je dvosmjerni promet vozilima mase do 9 tona (na mostu preko rijeke Save), a kontrolirani jednosmijerni promet sredinom mosta vozilima do 40 tona, s tim da razmak između vozila bude minimalno 35 metara. Najveća dopuštena brzina kretanja vozila mostom Brčko-Gunja ograničena je na 40 km/h. 


Vidi još:


FOTO:

Ana Krstanović - DJELATNICE PRODAJNOG CENTRA U AKCIJI ČIŠĆENJA:




KUPREŠKI RADIO:



Nema komentara:

Objavi komentar

Samo kupreške vijesti - Web stranica sela Zlosela u općini Kupres, Dobrodošli WWW.ZLOSELA.COM! Kupreški edukativno-informativni web portal!