subota, 7. ožujka 2015.

Stanje na putevima, Subota, 07.03.2015. 10:56

Izvor informacija: BIHAMK
Datum: 07.03.2015. u 10:56

Na magistralnom putu Glamoč-Mlinište saobraćaju samo putnička vozila jednom trakom naizmjenično, dok teretna vozila i dalje ne mogu saobraćati.  Teretna vozila sa prikolicom i šleperi ne mogu saobraćati na dionici magistralnog puta  M-19 Vlasenica-Han Pijesak (preko prevoja Han Pogled). I dalje upozoravamo na sve dionice u višim planinskim predjelima, gdje je za teretna vozila obavezna upotreba lanaca.

Zbog sniježnih nanosa saobraćaj se odvija otežano jednom trakom na magistralnim putevima Livno-Šuica i Kupres-Šuica-Tomislavgrad, dok je na regionalnim putevima Mihalji-Blidinje i Kupres-Šipovo i dalje potpuno obustavljen saobraćaj.

Ekipe putnih službi nalaze se na terenu i obavljaju sve neophodne intervencije. Vozačima savjetujemo da voze maksimalno oprezno i da koriste zimsku opremu.

Na autoputu A1 na dionici Zenica-Tarčin pretežno mokar, dok se na dionici A-1 Zvirovići-Bijača vozi po pretežno suhom kolovozu.

Zbog sniježnih nanosa u prekidu je odvijanje saobraćaja na magistralnom putu Šćepan Polje-Plužine (područje Crne Gore), tako da je trenutno u prekidu saobraćanje na GP Hum-Šćepan Polje. Na ostalim graničnim prelazima trenutno nema dužih zadržavanja.
..............................
„VEŽI SE-SIGURNOSNI POJAS SPAŠAVA ŽIVOT“ Sva svjetska istraživanja pokazuju važnost korištenja sigurnosnih pojaseva jer oni smanjuju rizik pogibije u sudaru za oko 50% ako su pravilno postavljeni i korišteni. Zato VEŽITE SIGURNOSNI POJAS ZA VRIJEME VOŽNJE, BEZ OBZIRA KOLIKO MALA BILA RELACIJA NA KOJOJ VOZITE !
............................................
BIHAMK  u okviru promotivnih aktivnosti za 8. mart-Međunarodni dan žena do 09.03. provodi akcijsko sniženje iznosa članarine za sve osobe ženskog spola i to za pakete: BIHAMK START (sa 29,85 KM na 25,00 KM), BIHAMK CLASSIC (sa 35,10 KM na 30,00 KM) i BIHAMK PLUS (sa 70,20 KM na 60,00 KM). 
................................
RADOVI:

MAGISTRALNI PUTEVI: 

M-4 
Tuzla-Šićki Brod, u naselju Drežnik, u toku je sanacija kolovoza saobraća se obilaznicom u neposrednoj blizini mjesta izvođenja radova.
Simin Han-Kalesija (u Babajićima) zbog aktiviranog klizišta obustavljen saobraćaj. Alternativni pravac je preko Dubrava.
M-6.1
Kružni tok na ulazu u Široki Brijeg, na raskrsnici magistralnog sa regionalnim putem, zbog sanacionih radova, saobraća se naizmjeničnim propuštanjem vozila.
M-16 Jajce Banja Luka (lokaliteti Lučina i Bočac) zbog klizišta, saobraćaj se odvija usporeno, jednom trakom.
M-16.2
Prozor-Jablanica, (na izlazu iz Prozora, u dužini od 1 km) u toku su sanacioni radovi, pa se saobraća naizmjenično. Također, zbog ulegnuća kolovoza u blizini Jablanice, usporeno je saobraćanje.

M-17
Doboj-Šešlije 
zbog izlaska građevinskih mašina i vozila angažovanih na izgradnji autoputa do kraja godine dolazi do povremenih kraćih obustava saobraćaja (do 15 minuta) radnim danima i subotom od 07 do 17 sati, a nedjeljom od 07 do 13 sati.
M-18
Tuzla-Bijeljina-u mjestu Požarnica (zbog klizišta) saobraća se usporeno-jednom trakom. U Seljublju je na snazi zabrana saobraćaja za vozila preko 3,5 tone.
Brod na Drini-Šćepan Polje-zabrana za  vozila ukupne mase iznad 12 tona i duža od 8 metara.

REGIONALNI PUTEVI
R-413a Travnik-Galica, zbog sniježnih lavina potpuno je obustavljen saobraćaj.
R-403a Kamenica-Tržačka Raštela (u naselju Gata) zbog sanacije klizišta na snazi je zabrana saobraćaja za vozila preko 30 tona (osim autobusa i cisterni za prevoz mlijeka).
R-418b Konjic-Buturović Polje (Jezerine) zbog klizišta potpuno je obustavljen saobraćaj. Saobraćaj prema Buturović Polju odvija se putem iz Čelebića preko novog mosta.

KANTON SARAJEVO

-Zbog izvođenja neophodnih radova, usporeno se saobraća u ulicama
 Alipašina i Braće Mulić.

Nema komentara:

Objavi komentar

Samo kupreške vijesti - Web stranica sela Zlosela u općini Kupres, Dobrodošli WWW.ZLOSELA.COM! Kupreški edukativno-informativni web portal!