četvrtak, 5. ožujka 2015.

STANJE NA CESTAMA - AMSBIH

AUTO-MOTO SAVEZ BIH

05.03.2015. 14:30 sati

Na svim magistralnim cestama u Federaciji BiH, posebice na područjima zahvaćenim sniježnim padalinama, proglašeni su zimski uvjeti za vožnju i obvezna upotreba zimske opreme. 
Ovisno od situacije, prometna policija će u suradnji sa zimskom službom procijeniti na kojim dionicama će se ograničiti i zabraniti promet za pojedine kategorije vozila.
Također, prometna policija će isključivati iz prometa vozila koja ne posjeduju odgovarajuću zimsku opremu.

Zbog sniježnih nanosa za sav promet zatvorene su dionice M-15 Livno - Šujica i Glamoč - Mliništa, M-16 Kupres - Šujica (Donji Malovan - Gornji Malovan), R-415 Kupres - Šipovo i R-419 Mihalji - Blidinje.

Na dionici M-17 Sarajevo - Konjic preko prevoja Ivan obustavljen je promet za teretna vozila i tegljače, dok ostala vozila moraju koristiti zimsku opremu.

U većem dijelu zemlje prometuje se otežano i usporeno zbog ugaženog snijega, a na dionicama u južnim krajevima kolnici su mokri i skliski.

Vozače upozoravamo na jake bočne udare vjetra koji mjestimice stvaraju snježne nanose na području zapadne i jugozapadne Bosne.

Obvezna je upotreba lanaca za teretna vozila i tegljače na dionicama preko planinskih prijevoja.

Dionicama cesta koje prolaze usjecima upozoravamo na moguće odrone kamenja i zemlje na kolnik.

Vozačima savjetujemo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, te da na put ne kreću bez zimske opreme.

Na dionicama cesta gdje su u tijeku radovi prometuje se sporije, pa vozače molimo za oprezniju vožnju i poštivanje privremene regulacije prometa.
__________________________________________ 
Zbog klizišta, potpuno je obustavljen promet na dionici M-4 Simin Han - Kalesija (u mjestu Babajići). Za vrijeme obustave, promet se preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava.

Na M-16.2 Jablanica - Slatina zbog ulegnuća kolnika, promet se odvija usporeno.

Zbog aktiviranja klizišta obustavljen je promet na R-418b Konjic - Lišičići - Buturović Polje - Prozor (dionica Pokojište - Kralupi).

Na dionici M-18 Brod na Drini - Šćepan Polje (granica BiH/CG), zabranjen je promet za vozila čija ukupna masa prelazi 12 t i čija dužina prelazu 8 metara.

Zbog izvođenja radova na dionici M-14 Kostajnica - Dubica u mjestu Vrioci, promet je potpuno obustavljen. Za vrijeme obustave, promet se preusmjerava na privremenu obilaznicu u blizini.

Zbog izvođenja radova na dionici M-18 Tuzla - Bijeljina (u mjestu Seljublje), zabranjen je promet teretnih vozila preko 3,5 t, dok se na dionici M-18 Tuzla - Bijeljina u mjestu Požarnica, zbog klizišta promet odvija usporeno jednim prometnim trakom.

Na R-425 Hamzići - Čitluk - Žitomislići (dionica Hamzići - Tromeđa) u mjestu Donji Ograđenik, zbog oštećenja kolnika zabranjuje se promet autobusima i teretnim vozilima ukupne težine preko 5t. Za vrijeme obustave, alternativni pravci su: Tromeđa - Ljubuški - Grude - Široki Brijeg i Tromeđa - Mostar - Široki Brijeg.

Sporije odvijanje prometa zbog radova očekivati je na: 
- M-4 Tuzla - Šićki Brod, 
- M-6 Ljubuški - Čapljina, 
- M-6.1 na ulazu u Široki Brijeg (raskrižje M-6.1 i R-425),
- M-16 Jajce - Banja Luka (na lokacijama Lučina i Bočac),
- M-17 Doboj - Šešlije,
- R-425 Čapljina - Međugorje (Zvirovići).
_________________________________________
Na graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja. 

Zbog loših vremenskih uvjeta u Hrvatskoj, na GP Izačić zabrana je prometa za teretna vozila i tegljače.
__________________________________________
Sukladno zakonskim odredbama, do 15.04. na cestama u BiH, sva motorna vozila moraju posjedovati zimsku opremu.
__________________________________________
Pozdrav iz IC AMSBIH-a

Nema komentara:

Objavi komentar

Samo kupreške vijesti - Web stranica sela Zlosela u općini Kupres, Dobrodošli WWW.ZLOSELA.COM! Kupreški edukativno-informativni web portal!