ponedjeljak, 2. veljače 2015.

U BRDOVCU KOD ZAGREBA ODRŽANO KUPREŠKO SILO - "MEZIJADA" I SABOR ZAVIČAJNOG KLUBA "KUPRES" U ZAGREBU

U subotu, 31. siječnja 2015. godine, u organizaciji Zavičajnog kluba "Kupres" u Zagrebu, održan je Sabor Kluba i tradicionalno "Kupreško silo" prigodno nazvano "Mezijada". 

Kako prenosi prvi kupreški  web portal www.kupres.de, "Kupreško silo" je počelo Saborom u 20:05 sati a bilo je prisutno 90 kuprešaka te je po već predviđenom dnevnom redu izglasano slijedeće:
Iz zapisnika:

"Prije početka Sabora sudionici su dobili na uvid izvješće za 2014, te financijski izvještaj s kupreške večeri 2014.
Prijedlozi za radno predsjedništvo: (g. Josip Dumančić, g. Milan Čolić, g. Miro Sučić), zapisničara (g. Ivan Zelić) te ovjeritelja zapisnika (g. Perica Babić, ) su jednoglasno prihvaćeni. 

G. Čolić je iznio izvješće o radu Kluba za 2014. godinu, G. Sučić je pročitao izvješće Nadzornog odbora g. Ivana Grgića, G. Čolić te iznio financijsko izvješće. 
Otvorena je rasprava za iznesena izvješća a potom  su sva  izvješća jednoglasno prihvaćena. G. Čolić je iznio prijedlog plana i programa za rad Kluba za 2015. godinu."

Nakon službenog dijela uslijedilo je natjecanje / izbor za najbolju kobasicu, slaninu i pitu:

Ocijenjivački odbor u sastavu: gđa. Renata Jurčec, Tomo Kelo i Željko Vukelić 

Oko 21h komisija je donijela odluku:
  Najbolja kobasica je:
 • 1. Bože Perija
 • 2. Neven Perija
 • 3. Dragan Grgić
  Najbolja slanina:
 • 1. Čipa Ravančić
 • 2. g. Biškup
 • 3. Perica Babić
  Najbolja pita:
 • Bez odluke, sve su bile odlične!!!
Na kraju se osim obilja tradicionalne meze (hladnog nareska) i zapjevalo uz harmonike! Ne mogu kuprešaci bez pisme i veselja. Svakako lijepa večer za naše iseljenike u Zagrebu. 

Foto: kupres.de
Tekst.  zlosela.com


PRILOZI:

Nema komentara:

Objavi komentar

Samo kupreške vijesti - Web stranica sela Zlosela u općini Kupres, Dobrodošli WWW.ZLOSELA.COM! Kupreški edukativno-informativni web portal!