nedjelja, 11. siječnja 2015.

SKIJALIŠTE PUNO DALMATINACA - "U LONDONU NEMA KUPRESA!"

Splićani, Makarani, Dubrovčani, Zadrani i svi ostali guštaju na obroncima Čajuše

Skijalište na Kupresu, omiljena destinacija za najčešće jednodnevne izlete, ponudilo je svih ovih dana dovoljno snijega pa su mahom i Dalmatinci osjetili zimske radosti. Splićani, Makarani, Dubrovčani, Zadrani i svi ostali guštaju na obroncima Čajuše. 

Skijaju i domaći, a dolaze iz Travnika, Mostara, Banja Luke... Staze su dobre, žičara radi 'ko podmazana'.
Doni i Marijana Begu potegli su iz Dubrovnika, ostaju nekoliko dana, djecu su 'uvalili' djedu i baki pa slobodni i zaljubljeni s osmijehom od uha do uha uče brzo vijuganje.
- Doni je novak na skijama, ali je neustrašiv, samo da ga ne zaustavi neko stablo, ha, ha... Ja sam prve zavoje naučila u Madoni di Campiglio još prije nekoliko godina. Snijega ima, volje ne nedostaje, guštamo kao velika sretna obitelj - zadovoljno će Marijana.
Na Kupresu sretosmo i umirovljenog malonogometaša Tonćija Bokana Pelicarića koji je na skijama jednako dobar kao i davnih dana dok je briljirao u dresu Torcide. Uvijek je bio škrt na riječima.
- Dvi godine nisan skija pa malo ćutin kolina. Ali mot je osta, zadovoljan sam - kaže Tonći.
Mario na snowboardu svake godine bar koji dan skokne do Kupreškog polja, zanat je ispekao na Pohorju i Jahorini, a zbog odlaska na kuprešku ski stazu nije spavao cijelu noć. 
- Mora san se dignit u šest, a leć nikad ne iden prije tri u noći pa san odlučija na stazu doć malo manje pospan. Ma super je i baš mi je drago da san se zaletija jedan dan. Ovo mi je, čini se, jedini dan na snigu ove godine, uskoro se možda selin u London, a tamo kao šta znate - nema Kupresa - kroz salu će Mario.
A povoljne vremenske prilike, kao i činjenica da je zadnji vikend zimskih praznika, sigurno će mnoge Dalmatince privući na Kupres. Na bijelom pokrivaču nema loših vibracija, djeca polako stječu prva iskustva, sva su lica sretna i nasmijana, jer kako kaže ona poznata pjesma - skijanje se brzo uči, tko je blesav da sjedi kući...

Tekst i foto: Joško Elezović | 10. 01. 2015./dalmatinskiportal.hr/

Nema komentara:

Objavi komentar

Samo kupreške vijesti - Web stranica sela Zlosela u općini Kupres, Dobrodošli WWW.ZLOSELA.COM! Kupreški edukativno-informativni web portal!