ponedjeljak, 7. srpnja 2014.

VIDEO: Održana kupreška Strljanica – KOSBAŠA 2014: VINKO ČIČAK VINARA

Viteškim natjecanjem kosaca i natjecanjima u drugim tradicionalnim sportovima, jučer je završena manifestacija Dan kosidbe – Strljanica 2014. godine.


Po prvi puta u dugoj povijesti, na Kupreškom polju održano je viteško natjecanje kosaca mlađih od 18 godina. Među šestoricom natjecatelja, najbolji je bio Mario Batinić iz Kupresa, dok su drugo i treće mjesto osvojili Petar Ivković i Mujo Ramčić, također iz Kupresa.

Središnji događaj bio je viteško natjecanje kosaca seniora koji su se natjecali koseći parcele površine 350 četvornih metara.

Među desetoricom, najbrži i najuspješniji bio je višegodišnji Kosbaša, Vinko Čičak Vinara, koji je i ove godine slavio uvjerljivo, ispred Milorada Sladojevića iz Mrkonjić Grada i Ive Ivkovića Ćibare iz Kupresa.

Pored viteških natjecanja kosaca, u sklopu Dana Kosidbe, održana su natjecanja u bacanju kamena s ramena, skoku u dalj iz mjesta, potezanju konopa, konjičke utrke, paraglajding najecanje u preciznom slijetanju i prvenstvo lovačkih udruga HBŽ.




FOTOGALERIJA 01 (T.Ivić)

Fotogalerija 02 (by Dragan Medo Mladinov)

Službene rezultate ćemo objaviti uskoro!


VIDEO:















Nema komentara:

Objavi komentar

Samo kupreške vijesti - Web stranica sela Zlosela u općini Kupres, Dobrodošli WWW.ZLOSELA.COM! Kupreški edukativno-informativni web portal!