nedjelja, 22. prosinca 2013.

INTERNETSKA VEČERA U MANDINU SELU

Dragi prijatelji, HVALA!

Tomo i ministar Stipan Šarac
Nedavno sam, ugodno iznenađen, primio poziv mog prijatelja Tome Vukadina, vlasnika istoimene konobe u duvanjskom selu Mandino Selo, kako on i njegovi prijatelji iz sela i uredništvo portala mandino-selo.com žele počastiti nas iz Zlosela večerom i druženjem.  

S radošću sam prihvatio poziv i u subotu smo, ne samo produbili već ranije stečena prijateljstva nego i stvorili nova, ugodno proveli večer uz pjesmu uz 2 harmonike te delicije i gostoprimstvo imenjaka Tome.



Ivica Šarac i njegov brat Stipan Šarac, novopečeni ministar financija u vladi HBŽ, upriličili su ovo druženje i ovom prilikom im se zahvaljujem jer ovo je samo početak naše suradnje i prijateljstva i dugo će ostati u mom sjećanju.  

Zamislite iznenađenja, po dolasku u Tominu konobu, zatekli smo cilo selo dobro raspoloženih mandoseljana te smo odmah na početku večeri udobno smješteni (sa mnom je bio moj kolega i prijatelj harmonikaš Toni Pecić iz Brišnika) i odmah prionuli na specijalitete iz Tomine kuhinje. 

Vjerujte, kiseli kupus sa mesom, teletina ispod sača + burek, nešto su što se ne može opisati riječima - sam vrh gastronomije. Ugodno društvo, uveličao je i duvanjski načelnik mr.sci. Ivan Vukadin sa suradnicima.

Nešto kasnije, razmjenili smo poklone. 
Domaćinima sam poklonio sliku Gabriela Jurkića, "Uznesenje" (replika) iz naše župe te jedan dobro zrio (6 miseci) kupreški sir od mog dida Ivana Galića a ja i kolega Toni smo od domaćina dobili po bocu vrhunske Tomine rakije travarice i knjigu  "Sto godina osnovne škole u Mandinu Selu" autora prof. Ante Vukadina

Tomo je obećao sliku objesit na vidno mjesto u konobi u društvu "Pavelića, Bobana, Tuđmana i Šuška" a sir smo istu večer "izili". 

Druženje je nastavljeno do kasno u noć uz dvije harmonike i mnoštvo mandoseljske vesele družine.

Ostaje mi samo zahvaliti kolegama i pozvati ih na uzvratni posjet Kupresu i Zloselima, vjerovatno 03. ožujka na prvi rođendan našeg portala zlosela.com.


Pogledajte djelić druženja i ugođaja kroz tekst, video i fotogaleriju kolega sa mandino-selo.com:

..................................................................................................................
U subotu navečer, u Tominoj konobi, uredništvo i prijatelji portala www.mandinoselo.com ugostili su naše prijatelje iz sve čitanijeg i popularnijeg kupreškog portala www.zlosela.com.



 U nadasve ugodnoj atmosferi, uz obilje ića i pića, kako i priliči pravim domaćinima, razgovaralo se o dosadašnjem radu, problemima u funkcioniranju, kao i o planovima za budućnost. Razmijenili su se pokloni a bilo  je priče i o uzvratnom posjetu našim prijateljima na Kupresu o čemu ćemo pravodobno izvijestiti, a ova lijepa večer je završila uz harmoniku i zajedničku pjesmu koja se orila do kasno u noć.


  
    
Tekst: Stipan Šarac
Foto: Ivica Šarac 
 22.12.2013.
  www.mandino-selo.com




Nema komentara:

Objavi komentar

Samo kupreške vijesti - Web stranica sela Zlosela u općini Kupres, Dobrodošli WWW.ZLOSELA.COM! Kupreški edukativno-informativni web portal!