četvrtak, 19. rujna 2013.

PORUKA KARDINALA PULJIĆA U VEZI S PREDSTOJEĆIM POPISOM STANOVNIŠTVA, DOMAĆINSTAVA I STANOVA U BOSNI I HERCEGOVINI 2013. KOJI ĆE SE PROVESTI OD 1. DO 15. LISTOPADA 2013.



 „Na redovnom zasjedanju BK u Banja Luci uputili smo uobičajenu poruku i kratki poziv svim vjernicima za popis stanovništva. Citiram poruku iz Priopćenja: 'Biskupi podsjećaju vjernike, članove svojih biskupija,kako one u domovini tako i one u inozemstvu, da će od 1.do 15. listopada 2013.godine biti proveden opći popis stanovništva u Bosni i Hercegovini. 


Radi se o vrlo važnom događaju koji će svojim statističkim podacima, a posebice onim demografskim, ne samo ponuditi informacije o sadašnjem stanju nego bi rezultati mogli uvjetovati budućnost društva Bosne i Hercegovine u cjelini a time i Hrvatskog naroda i Katoličke Crkve u BiH.



…Moralna je obaveza svakog katolika javno i ponosno očitovati svoju vjersku pripadnost i uvijek se izjasniti katolikom, pa i na popisu stanovništva, jer je javno ispovijedanje vjere jedna od temeljnih obaveza svakog katoličkog vjernika. A časna je obaveza čuvati i njegovati svoj narodni identitet, posebice u ovim vremenima u Bosni i Hercegovini gdje skoro svi katolici pripadaju Hrvatskom narodu'.

Zbog toga molim sve župnike i pastoralne djelatnike da animiraju javnost i sve vjernike kako bi časno i dostojanstveno obavili svoju građansku dužnost. Premda su rat i njegove posljedice izmijenili strukturu vjernika i naroda u našoj Nadbiskupiji, kao i u cijeloj Bosni i Hercegovini, trebali bismo i odzivom na ovaj popis pokazati svoju ljubav i privrženost prema rodnoj grudi, mjesnoj Crkvi i svome narodu. I na taj način ćemo posvjedočiti svoj vjerski i nacionalni identitet te spremnost izgrađivati društvo i državu u kojoj će biti mjesta za sve nas i naše različitosti.“

Nema komentara:

Objavi komentar

Samo kupreške vijesti - Web stranica sela Zlosela u općini Kupres, Dobrodošli WWW.ZLOSELA.COM! Kupreški edukativno-informativni web portal!