nedjelja, 2. lipnja 2013.

SUTRA 03,.06.2013. Studenti pozivaju na javno okupljanje u Zagrebu i podršku haškoj šestorici


Mi, studenti i mladež iz BiH, izrazito smo razočarani neočekivanom Haškom presudom u predmetu “Prlić i ostali” kojom se Republika Hrvatska indirektno proglašava agresorom na BiH u navodnom međunarodnom sukobu te se osuđuju legitimno izabrani predstavnici hrvatskog naroda u BiH, okupljeni u Hrvatsku zajednicu Herceg-Bosnu, da su sustavno vršili zločine nad pripadnicima muslimanskog naroda, sve u sklopu udruženog zločinačkog pothvata.

Mnogi poznavatelji prilika s tog prostora i iz tog vremena, ali i pravni stručnjaci, kao i predsjedatelj sudskog vijeća u ovom predmetu koji se nije slagao s voljom ostale dvojice članova sudskog vijeća u Haagu, poznaju pravu istinu koja će sigurno izaći na vidjelo nakon žalbenog postupka.

Stoga vas sve pozivamo da nam se priključite u mirnom javnom okupljanju na Trgu sv. Marka u Zagrebu u ponedjeljak, 3. lipnja u 17 sati, na kojem ćemo uputiti važne poruke:

- Podršku nepravedno optuženoj šestorci i njihovim obiteljima zbog prije svega nehumanog dugotrajnog postupka.
- Podršku Herceg-Bosni kao legitimnoj i legalnoj zajednici koja je djelovala u okviru BiH i za obranu BiH.
- Osudu svih pojedinačnih zločina koje su poduzimali pripadnici HVO-a, ali i ukazivanje na očiti nesrazmjer s onima koje je sustavno činila ABiH.
- Kritiku svim dosadašnjim vladama RH zbog pasivnosti u postupku i financijskih prevara na račun Slobodana Praljka i Brune Stojića te imperativni poziv sadašnjoj da se uključi u žalbenom postupku jer o tome ovisi i ugled RH. Kritika i hrvatskim političarima u BiH zbog pasivnosti.
- Poruku svima na strpljenje i dostojanstveno iščekivanje oslobađajuće pravomoćne presude.

Javno okupljanje završit ćemo recitacijama i citatima, a obratit će se i neke javne osobe koje su bile aktivni sudionici tadašnjih zbivanja.

ŠTO: Podrška haaškoj šestorci i kritika Vladi RH zbog pasivnosti u postupku
KADA: u ponedjeljak, 3. lipnja s početkom u 17 sati
GDJE: na Trgu bana Jelačića okupljanje od 16:30 do 17 sati, a zatim povorka na Trg svetog Marka
TKO: studenti i mladež iz BiH, ali i svi ostali prijatelji domoljubi

Nema komentara:

Objavi komentar

Samo kupreške vijesti - Web stranica sela Zlosela u općini Kupres, Dobrodošli WWW.ZLOSELA.COM! Kupreški edukativno-informativni web portal!