utorak, 4. lipnja 2013.

PREPORUČUJEMO: LJETNI TURIZAM U SELU ČEVIĆI - KUPRESHOLIDAYS (Ranč/Farma konja, jahalište, smještaj, izleti...)

Jučer sam bio u posjeti ranču i idiličnoj farmi konja u selu Čevići. Mjesto je to koje svaki kuprešak i kupreški turist/ gost mora posjetiti jer ova družina nikoga ne ostavi ravnodušnim. 

Očuvana priroda, konji, brvnara i prije svega ljubaznost ekipe prijatelja i vlasnika Mate Rebrine i Braće Ćaleta - Ilije i Marka, u vama će probuditi osjećaj domaćeg kupreškog i na daleko poznatog gostoprimstva nudeći svojim gostima jahanje, smještaj i neodoljiv obilazak slikovitih kupreških krajolika. 

Upoznajte ih:




OSMANLIJE su, prema živoj predaji, pripadale naselju Ratkovine, kako se i danas naziva jedan zaselak. Sadašnje ime Osmanlije su baštinile od nekoga Osmana, ali se ne zna od kojega. Najvjerojatnije je to Kara – Osman, unuk glasovitog vojskovođe Skender – paše, koji je bio gospodar mjesta ili možda po Malkoč – begu koji je bio vojni komandant u Kupresu. Postoje i druge narodne predaje u vezi samog naziva sela. Selo ima više zaseoka, sa desne strane regionalnog puta Kupres - Šipovo: Rigavac, Lovrića dolina, Male i Velike Gredine, Ratkovine i sa lijeve: Čevići, Guber, Juriči i Dumančići. Prezimenima su: Ćalete, Lovrići, Mihaljevići, Škići, Crnice, Dumančići, Kune, Papići, Krstanovići i Mioči. Godine - 1768. Osmanlije broje 14. hrvatskih obitelji sa 178. članova, te jednu muslimansku obitelj Huseinbegovića. Pred rat 1991. godine selo broji 84. obitelji a danas 49. sa 216. članova. 

O NAMA
Mi smo kupresholidays team: Mate, Marko, Ilija i Marko! 
Pobrinuti ćemo se da na Kupresu doživite odmor koji sanjate!
Jašući s nama možete upoznati prekrasan krajolik Kupreške visoravni.
Jahanje šumama, prostranim livadama, pokraj planinskog jezera biti će prilagođeno vašim mogućnostima i željama... Nakon jahanja fantastičnim terenima, pri povratku na ranč okrijepite se domaćim specijalitetima i odmorite u ugodnom ambijentu..

Radujemo se vašem dolasku!




PONUDA:


Konji


Na ranču imamo 17 konja. Konji su Arapske pasmine, mješanci Arapske i domaće pasmine i domaći konji i Lipicanci. Gosti uglavnom jašu mješance Arapske i domaće pasmine.













Dnevne ture


Jahaće ture koje radimo prilagođavamo željama i mogućnostima gostiju. Uglavnom se jaši 3-5 sati dnevno, 30-50 kilometara, ovisno o tempu koji želite.


Dvodnevne ture


U ljetnim mjesecima se mogu organizirati i dvodnevne ture, koje će osim jahanja sadržavati piknik i kampiranje u prirodi.




SMJEŠTAJ





Kuće


U ponudi imamo 2 kućice koje sadrže po 2 spavaće sobe, dnevni boravak, mini kuhinju, wc .Svaka kućica je površine 70m2, i namjena je za 4 osobe.



Brvnara


U sklopu ranča se nalazi i brvnara namjenjena za druženje, pripremanje i konzumiranje hrane.







Kontakt:


Email: 
Telefon: 00387 34 274 889

Nema komentara:

Objavi komentar

Samo kupreške vijesti - Web stranica sela Zlosela u općini Kupres, Dobrodošli WWW.ZLOSELA.COM! Kupreški edukativno-informativni web portal!