subota, 29. studenoga 2014.

KONSTITUIRANA LIVANJSKA SKUPŠTINA LIVANJSKE ŽUPANIJE

Od svog osnutka pa do današnjeg dana, naš portal zlosela.com se nikada nije bavio politikom, barem ne u svrhu dnevno političkog spletkarenja pojedinih političara i razno-raznih politika ali o ovoj temi se nešto mora napisati.

Kao što već znate, nedavno je konstituirana Skupština HBŽ i u njoj će sjediti, po informacijama koje prenose susjedi i kolege sa tomislavnews.com, zastupnici iz Livna (15),  iz Tomislavgrada( 7) i iz Drvara(3) pa će vjerovatno župan biti livnjak Branko Ivković iako je duvanjski načelnik Ivan Vukadin dobio najviše glasova pojedinačno.




Kako bilo što napisati na ove rezultate posljednjih izbora ili rezultate dogovora političkih elita u Livnu? Kako ovu vijest o konstituiranju županijske Skupštine uopće prenijeti kupreškom narodu bez nekog osvrta na rezultate političkih dogovora u "livanjskoj županiji??

Dakle, jasno je da nema niti jednog zastupnika iz općina Kupres, Glamoč i Grahovo. Čudan izborni zakon u čudnoj županiji u još čudnijoj državi. Brojna su pitanja koja se postavljaju u mislima običnog građanina ove županije sa većinski našim, hrvatskom, stanovništvom.

U prošlom sazivu, u Skupštinu HBŽ imali smo jednog zastupnika a u Vladi HBŽ jednog ministra. Nama dovoljno! Ovaj put nas nema tko predstavljati u Skupštini a ostaje nam sačekati uspostavu vlasti da vidimo konačno sastav nove (čitaj: stare) vlade.

Izborni zakon je takav kakav jest ali zar je moguće da naši susjedi nisu mogli (županijski odbor HDZ BiH u Livnu) "izdvojiti barem jedan mandat za nekoga  iz Kupresa?  Gdje su završili naši (kupreški, glamočki i grahovski) glasovi? Zašto šute izabrani kupreški stranački zastupnici u županijskom odboru HDZ-u BiH, nositelji vlasti općina Kupres, Glamoč i Grahovo? Na ta i na mnoga druga pitanja, glasačima iz Kupresa treba dati odgovore. Neće nam više past na pamet aplaudirati im na tribinama u Hrvatskom Domu u Kupresu.

STOP LIVANJSKOJ HEGEMONIJI, SEBIČNOSTI I POHLEPI!

Livanski sir, livanjska županija, livanjski župan, livanjski zastupnici, livanjska županijska bolnica, livanjski divlji konji, livanjska šumarija, livanjska turistička zajednica, livanjski HDZ, livanjska inspekcija..... Izgleda da je uistinu "Pale sam na svijetu" - "Ja, moje, mene, meni!" - Sebičnost na vrhuncu!

Bilo kako bilo, mogli bismo razmisliti o izdvajanju iz ove županije i pripojenju županiji Srednjo-bosanskoj ili u krajnjem slučaju, ne daj Bože,  RS-u. Nadam se da ne kršim nikakav zakon pišući ove retke!

Kletva kralja Zvonimira kao legenda, dobro je poznata među Hrvatima, a evo aktualni trenutak je sjajan da se toga prisjetimo.

I mi smo dio ove županije! I mi plaćamo porez! I mi (većina kuprešaka) poklanjamo svoje povjerenje upravo VAMA na izborima! 

Situacija je takva da bi se mogla  upotrijebiti parola iz nekih prošlih vremena naše povijesti: STOP SRPSKOJ HEGEMONIJI, STOP JUGOSLAVENSKOJ HEGEMONIJI a mi bismo u današnjim vremenima mogli vrlo glasno izgovarati: 

STOP LIVANJSKOJ HEGEMONIJI, SEBIČNOSTI I POHLEPI!




TKO KOGA ZASTUPA?
Grafički prikaz Skupštine HBŽ kojega prenosi tomislavnews.com



OPĆE INFORMACIJE
Ukupno važećih glasova1408
Ukupno nevažećih glasova105



Tomislav Ivić/zlosela.com

Nema komentara:

Objavi komentar

Samo kupreške vijesti - Web stranica sela Zlosela u općini Kupres, Dobrodošli WWW.ZLOSELA.COM! Kupreški edukativno-informativni web portal!