četvrtak, 1. rujna 2016.

Izgradnja Agronomskog instituta za zootehniku u Kupresu, privodi se kraju

Odlukama o pokretanju inicijative za osnivanje Agronomskog instituta za zootehniku Sveučilišta u Mostaru broj 01-10-41/14 od 27. kolovoza 2014. godine i u skladu sa Odlukom Vlade HBŽ broj 01-02-233-1/14 od 10. rujna 2014. godine pristupilo se osnivanju Agronomskog Instituta za zootehniku na području općine Kupres, sa sjedištem na Pogancu bb. 




Stvari su se dodatno uozbiljile Odlukom o proglašenju općeg interesa koju je Općinsko vijeće Kupres donijelo 19. studenog 2014. godine iz koje je proizišlo da je izgradnja Agronomskog instituta za zootehniku na području općine Kupres od vitalnog značaja za razvoj jer je Kupres prije svega poljoprivredni kraj kojem institucija kao što je ova može donijeti samo dobro. Nakon što su usvojene navedene Odluke, Sveučilište u Mostaru je ovlastilo Agronomski i prehrambeno tehnološki fakultet u Mostaru da izradi Glavni projekt te da bude nositelj svih daljnjih aktivnosti oko realizacije predmetnog projekta. 

Čim su stručne osobe s Agronomskog i prehrambeno tehnološkog fakulteta u Mostaru izradile Glavni projekt Vlada RH je osigurala cca 450 tisuća KM za izgradnju objekata, ograđivanje i nabavku dijela laboratorijske opreme. Kako je Vlada RH blagovremeno doznačila sredstva pristupilo se realizaciji te se dosad sanirao objekt u kojem će biti uprava i laboratoriji, prekrivene su staje za držanje stoke, nabavljen je dio laboratorijske opreme, a trenutno se ograđuje zemljište koje je Odlukom o proglašenju općeg interesa predviđeno za potrebe Agronomskog instituta za zootehniku. Plan je da do kraja tekuće godine Agronomski institut za zootehniku započne s radom.

www.zlosela.com



Nema komentara:

Objavi komentar

Samo kupreške vijesti - Web stranica sela Zlosela u općini Kupres, Dobrodošli WWW.ZLOSELA.COM! Kupreški edukativno-informativni web portal!