utorak, 17. travnja 2018.

NAJAVA: Konferencija KUPRES 2018: Buducnost sumarstva i prerade drva u Bosni i Hercegovini (19.-20.04.2018.)

Treću godinu za redom Kupres je mjesto susreta i središnjeg događaja u području šumarstva i prerade drva u BiH!

Hrvatski drvni klaster u suorganizaciji sa ŠGD Hercegbosanske šume, Privrednom/Gospodarskom komorom BiH, Drvnim klasterom Hercegovina i Udruženjem Biomasa u BiH pozivaju Vas da popratite konferenciju ´Budućnost šumarstva i prerade drva u Bosni i Hercegovini´ koji će se održati 19.-20.04.2018. u hotelu Adria Ski (Kupres, Bosna i Hercegovina).


JEDINSTVENI SKUP TAKVE TEMATIKE U BIH!
Zabilježen veliki interes stručne javnosti te je dosad svoj dolazak potvrdilo preko 150 sudionika. Osobito je pokazan veliki interes od strane kolega iz javnih poduzeća za gospodarenje šumama u Bosni i Hercegovini na razini Republike Srpske i Federacije, kao i federalnih jedinica – kantona te javnih poduzeća zemalja regije (Makedonske šume, Hrvatske šume, Srbijašume itd.). Osim državnih poduzeća za upravljanje šumama, dolazak su potvrdili i predstavnici sektorskih asocijacija, sindikata, šumarskih društava, brojne privatne sektorske tvrtke te predstavnici akademskog i znanstveno-istraživačkog miljea.

VAŽNOST ZA SEKTOR!
Na šumi bazirani sektor zauzima značajno mjesto u gospodarstvu, kako u zapošljavanju lokalnog stanovništva i zadržavanju naseljenosti na ruralnim područjima, tako i u izvozu i doprinosu ukupnom razvoju cijele regije. Konferencija se stoga etablirala kao središnje mjesto artikuliranja šumarskih i drvoprerađivačkih tema čiji je cilj potaknuti šumarski i drvoprerađivački sektor jugoistočne Europe na unaprijeđenje poslovanja i bolju valorizaciju na šumi baziranih sektora kroz razmjenu znanja, primjenu novih tehnoloških dostignuća, dodatnu edukaciju kadrova i veće korištenje fondova EU.

AKTUALNE TEME!
Uz snažnu podršku institucija i udruga, stvara se nova, moderna komunikacijska platforma te ostvaruju potencijali za uspostavu intenzivnije prekogranične i međusektorske suradnje. U tom smislu, programski sadržaji uključivat će teme obrazovanja i cjeloživotnog učenja u šumarstvu te pregled najboljih europskih šumarskih praksi, tržišnih kretanja, cijene drva i drvnih sortimenata, presjek realizacija kapitalnih investicija, tehnološki razvoj i primjena inovacija u sektoru te sve prisutnije teme valorizacije biomase i energetskog drva.

Program konferencije: kupres-2018-program.pdf

Trailer o konferenciji možete vidjeti na sljedećem LINKU.



Nema komentara:

Objavi komentar

Samo kupreške vijesti - Web stranica sela Zlosela u općini Kupres, Dobrodošli WWW.ZLOSELA.COM! Kupreški edukativno-informativni web portal!