ponedjeljak, 24. travnja 2017.

NAJAVA: VEČERAS U HRVATSKOM DOMU U KUPRESU - PREDSTAVA " BITKA ZA VUKOVAR"

Večeras, 24.04.2017, u 19:00 sati u Hrvatskom domu u Kupresu pogledajte projekciju filma i predstavu "Bitka za Vukovar" u organizaciji Javne ustanove za kulturu Hrvatski dom Kupres uz pokroviteljstvo Općine Kupres. Osim projekcije filma i predstave, planirana je promocija dvije knjige: "58 HOS u obrani Vukovara i Bogdanovaca" i "Bitka za Vukovar"







Ovo je prvi Hrvatski glazbeno-scenski prikaz Bitke za Vukovar koji su režirali hrvatski branitelji. Prikaz je do sada izveden u stotinu i četiri grada i općine u Hrvatskoj i svijetu, a izazvao je veliku pozornost i oduševljenje publike svih dobnih uzrasta. 

U prikazu Bitke za Vukovar je do sada sudjelovalo preko 4500 izvođača (folklorni sastavi i dječji folklorni sastavi, muške i ženske klape, dječji i zborovi odraslih, pjevačke grupe, dječji orkestri, baletne i dramske skupine djece i odraslih, gangaši, reraši itd…). Naš prikaz Bitke za Vukovar do sada je pogledalo preko 30000 gledatelja u zemlji i svijetu. 

U samoj predstavi prikazujemo video film o obrani grada Vukovara a tijekom projekcije koristimo se mnoštvom specijalnih svjetlosnih i zvučnih efekata koji gledateljima pobuđuju pozornost i stvaraju osjećaj kao da se nalaze u ratnom vihoru obrane grada Vukovara. Predstava se odvija u potpuno zamračenom prostoru a iz tame izviru glasovi glumaca koji se isprepliću sa zvukovima sirene opće opasnosti, eksplozijama granata, prelijetanja zrakoplova, urlicima i lavežom pasa, mirisima svijeća i dima. 

 Istovremeno se u simfoniju zvukova, mirisa, svjetla i tame, ubacuju pomno odabrane pjesme koje izvode lokalni folklorni sastavi te se tako narušava struktura sjetnih i neugodnih osjećaja pretvarajući sve negativno u optimizam, poštovanje i zajedništvo Hrvatskog naroda. U predstavi sudjeluju djeca i odrasli članovi lokalnog folklornog sastava iz mjesta u kojem predstava gostuje jer na takav način predstavu oplemenjujemo hrvatskom narodnom baštinom koja se ogleda u ljepoti narodnih običaja, nošnji, plesova i pjesama.




Nema komentara:

Objavi komentar

Samo kupreške vijesti - Web stranica sela Zlosela u općini Kupres, Dobrodošli WWW.ZLOSELA.COM! Kupreški edukativno-informativni web portal!