petak, 17. ožujka 2017.

U KUPRESU ODRŽANA PREZENTACIJA PROJEKTA EU "SMANJENJE NEZAPOSLENOSTI PUTEM PARTNERSTAVA IZMEĐU LOKALNIH AKTERA" U KUPRESU

U četvrtak, 16. ožujka u 11:00 sati u Hotelu “Kupres” u Kupresu održana je konferencija i prezentacija projekta “Smanjenje nezaposlenosti putem partnerstava između lokalnih aktera” u općini Kupres koji se financira sredstvima Europske Unije iz LOT-a 3 - “Poduzetništvo, ruralni razvoj i poljoprivreda” u iznosu od 243.149,08 EUR a čija je ukupna vrijednost 270.165,64 EUR. Projekt provodi Udruženje za integraciju i razvoj – „Stowarzyszenie Integracja i Rozwoj“ (www.sir.com.pl) iz Poljske. 


Na konferenciji su osim organizatora (SiR) sudjelovali općinski načelnik Milan Raštegorac – Komo sa suradnicima, predstavnici federalnog, županijskog i općinskog Zavoda za upošljavanje, Ministarstva gospodarstva HBŽ, Veterinarskog fakulteta Un. Sarajevo, Poljoprivrednog fakulteta Un. Sarajevo, Direktor i vlasnik mljekare BH Milch Kupres gosp. Smail Žilić kao partner i nositelj projekta te poljoprivredni proizvođači i farmeri iz Kupresa. 

U svom obraćanju nazočnima, općinski načelnik je iznio informacije o poljoprivrednom zemljištu kako u vlasništvu općine Kupres tako i u privatnom vlasništvu te o broju stanovništva po posljednjem popisu stanovništva ujedno naglašavajući važnost jačanja privatnog poduzetništva kroz stvaranje uvjeta i ambijenta.

Nakon prezentacije samog projekta, uslijedila su pitanja i obraćanja nazočnih sudionika gdje su sudionici istakli probleme i prepreke u proizvodnji ali i eventualne mogućnosti kroz sudjelovanje u ovom projektu. U prvoj fazi projekta, predviđeno je financiranje 20 korisnika- nezaposlenih osoba koji se nalaze u evidenciji nezaposlenih u Zavodu za upošljavanje.

Projekat je predvidio niz aktivnosti kako bi se smanjila nezaposlenost putem podrške ruralnom razvoju, povećala konkurentnost lokalne privrede i pružila podrška stvaranju novih radnih mjesta i razvoju poduzetništva.


Konferencija je okupila 30 sudionika a održana je sa Dnevnim redom:

1.
10:00-11:00
Registracija i konferencija za medije

2.
11:00-12:30
Uvodna sesija (Mederator: Melisa Gazdić)

a)      
11:00-11:20
Dobrodošlica: Načelnik općine Milan Raštegorac-Komo
b)     
11:40-12:00
Udruženje za integraciju i razvoj - SIR
c)      
12:00-12:30
Predstavljanje projekta “Smanjenje nezaposlenosti putem partnerstava između lokalnih aktera” – Jelena Jovanović
3.
12:30-13:00
Predstavljanje situacije na tržištu, tržištu rada i ciljne grupe projekta, Melisa Gazdić
4.
13:00-13:30
Diskusija i završne napomene

5.
13:30-14:30
Ručak




Tekst i foto: T. Ivić/zlosela.com
















Nema komentara:

Objavi komentar

Samo kupreške vijesti - Web stranica sela Zlosela u općini Kupres, Dobrodošli WWW.ZLOSELA.COM! Kupreški edukativno-informativni web portal!