petak, 17. ožujka 2017.

JE LI MOGUĆA SURADNJA VLASTI I OPORBE U KUPRESU?

Nemamo baš često naviku pisati o politici i političarima na ovom portalu (osim u predizbornoj promidžbi) no ovaj put je tema zanimljiva s obzirom da se radi o dvije najjače političke stranke u Kupresu sa zanimljivim obostranim inicijativama i prijedlozima i pozivima za suradnju!?



Podsjetimo se: Po rezultatima posljednjih lokalnih izbora, HDZ BiH u Kupresu prvi put nakon 25 godina nema svog općinskog načelnika gdje je pobjedio kandidat HDZ1990 pa stoga HDZ BiH u OV Kupres ima 8 vijećnika dok vlast čine HDZ1990  uz svoja 4 vijećnika te uživa potporu 3 vijećnika Nezavisne liste "Za Kupres", 1 vijećnika SDA i 1 vijećnika SNSD koji je ujedno i predsjednik OV Kupres.  Po trenutačnim odredbama Statuta Općine Kupres, mjesto predsjednika OV Kupres pripalo je vijećniku iz SNSD-a i ta pozicija je od nedavno i profesionalizirana pa je predsjednik OV Kupres u radnom odnosu sa pripadajućom plaćom i ostalim dodacima na plaću.  No to je svima već poznato.

Općinski načelnik, gosp. Milan Raštegorac,  nedavno je uputio Obavijest OO HDZ-u BIH Kupres o poduzetim aktivnostima koje je pokrenuo oko nastavka izgradnje nove Športske dvorane u Kupresu te traži potporu na što je predsjednik OO HDZ-u BIH Kupres gosp. Ivan Ivić i odgovorio svojim Odgovorom gdje izražava spremnost za svakodnevnu suradnju uz neke zanimljive prijedloge. (Zamoljeni smo da njihove dopise priložimo ovome članku)

Nadati je se da će se naši političari uspjeti dogovoriti i surađivati što je svakako u interesu Hrvata na Kupresu na što ih ovom prilikom i pozivamo.  


T.Ivić/zlosela.com












Nema komentara:

Objavi komentar

Samo kupreške vijesti - Web stranica sela Zlosela u općini Kupres, Dobrodošli WWW.ZLOSELA.COM! Kupreški edukativno-informativni web portal!