subota, 14. siječnja 2017.

Završetak izgradnje kupreške sportske dvorane očekuje se do kraja 2018.

Foto: Sportska dvorana u Kupresu 2008 (arhiva)
Izgradnja Sportske dvorane u Kupresu trebala bi bit dovršena do kraja 2018. godine, kazao je Feni načelnik općine Kupres Milan Raštegorac. Po njegovim riječima, sredstva za izgradnju trebale bi osigurati vlasti Federacije BiH i Hercegbosanske županije, te Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske.









Za završetak sportske dvorane potrebno je 1,5 milijuna maraka, s tim da bi FBiH osigurala 400 000, Hercegbosanska županija 300 000, Središnji državni ured za Hrvate izvan RH 375 000 maraka, a ostatak sredstava Općina Kupres – kazao je Raštegorac.
Izgradnja dvorane započela je 2006. godine kada je općina Kupres sklopila ugovor s poduzećem iz Ljubuškog u vrijednosti od 1.478.445,00 maraka. Trenutno se pred mjerodavnim sudom u Livnu vodi spor između naručitelja radova i izvođača. Odluka i daljnji spor s izvođačem radova neće utjecati na tijek izgradnje započete dvorane – zaključio je Raštegorac.
Inače, načelnik Kupresa nedavno je boravio u Zagrebu gdje je održao niz sastanaka s predstavnicima Vlade RH s kojima je razgovarao upravo o završetku izgradnje sportske dvorane.

www.hbz-vijesti.com

Nema komentara:

Objavi komentar

Samo kupreške vijesti - Web stranica sela Zlosela u općini Kupres, Dobrodošli WWW.ZLOSELA.COM! Kupreški edukativno-informativni web portal!