petak, 9. prosinca 2016.

ZLATOVEZ MARE R. DUVNJAK SVALINA

Nekada su kupreške žene sa svojim vrijednim rukama izrađivale razne tradicionalne rukotvorine, većinom odjevne predmete za svoje ukućane, za cursku komaru i slično a danas, u nedostatku posla, razne suvenire i ukrasne predmete za prodaju ali i poklone za prijatelje.








Kupreška nevista, šujička Mara Svalina r. Duvnjak, već neko vrijeme izrađuje zidne ukrase tehnikom zlatoveza, (inače zastupljen u slavonskom kraju), pretežno vjerske teme sa motivima svetaca, anđela... ali ima tu i hrvatskih grbova u zlatovezu, krunica, narukvica i drugih zanimljivih predmeta.  (Vez na papiru ili platnu.. pick point tehnika)

Vrijeme je darivanja i upravo sa ovakvim poklonom možete razveseliti nekoga. U vrijeme poplave tržišta sa kineskim proizvodima, replikama i kopijama raznih predmeta i naprava, upitne ispravnosti za zdravlje ljudi i loše kvalitete, ovakvi radovi imaju neprocjenjivu vrijednost. Ukrasite Vaš dom sa Marinim rukotvorinama ili jednostavno nekome poklonite unikatne predmete ručno rađene i oku lijepe.

Fotogaleriju sa radovima možete pogledati na Marinoj facebook stranici: Zlatovez- Prodaja slika Mara



T.Ivić/zlosela.com

Nema komentara:

Objavi komentar

Samo kupreške vijesti - Web stranica sela Zlosela u općini Kupres, Dobrodošli WWW.ZLOSELA.COM! Kupreški edukativno-informativni web portal!