petak, 9. prosinca 2016.

Učenica Srednje škole „Kupres“ Tihana Jonjić među najboljim učenicima u Federaciji

59f8abcd-1cfc-44e5-8db4-649e91a1115f_dsc_0087.jpgFederalno ministarstvo znanosti i obrazovanja u ponedjeljak 05. prosinca 2016. godine u Mostaru dodijelilo je najboljim učenicima osnovnih i srednjih škola u Federaciji Bosne i Hercegovine diplome i novčane nagrade za uspjeh postignut u školskoj 2015./2016. god.





Ministarstva znanosti i obrazovanja su iz svake županije u Federaciji, osim Zapadnohercegovačke, nominirala po tri izvrsna učenika svih osnovnih i srednjih škola. Tako su 54 učenika nagrađena za rezultate ostvarene u nastavnim i izvannastavnim aktivnostima te na državnim i međudržavnim natjecanjima. Na manifestaciji u Mostaru učenicima su dodijeljene diplome i jednokratne novčane nagrade u iznosu od 400 KM za učenike osnovnih odnosno 540 KM za učenike srednjih škola.

Među nagrađenim učencima našla se i jedna Kupreška, Tihana Jonjić, maturantica Srednje škole „Kupres“. Tihana je završila osnovnu glazbenu školu smjer violina. Postigla je zapažene rezultate na brojnim natjecanjima (2. mjesto u kvizu „EU pred tvojim vratima“, 4. mjesto na Federalnom natjecanju iz matematike, 2. mjesto na Međunarodnom natjecanju iz engleskog jezika). Pored navedenog Tihana volonira u Crvenom križu Kupres, pleše folklor te je odlična učenica kroz cijelo svoje srednjoškolsko obrazovanje s uzornim vladanjem.

Učenicima je na izvrsnim rezultatima čestitala i federalna ministrica znanosti i obrazovanja prof.dr Elvira Dilberović, istaknuvši da se ovom svečanosti upravo želi pokazati kako se izvrsnost učenika izuzetno cijeni i nagrađuje. 

Tihani ovim putem čestitamo na dobivenom priznanju te želimo naglasiti kako ovo nije samo poticaj za Tihanu već i dobar primjer za druge učenike. 



Srednja škola "Kupres"

Nema komentara:

Objavi komentar

Samo kupreške vijesti - Web stranica sela Zlosela u općini Kupres, Dobrodošli WWW.ZLOSELA.COM! Kupreški edukativno-informativni web portal!