petak, 9. prosinca 2016.

Održan radni sastanak s predstavnicima FAO tima i načelnicima općina

zgrada-vladeMinistar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Hercegbosanske županije, Ivica Brešić danas je održao radni sastanak s predstavnicima Organizacije Ujedinjenih Naroda – FAO, gđom. Željkom Gudelj-Velaga i Vladom Pijunovićem, kojem su nazočili i Radovan Marković, načelnik općine Glamoč, Milan Raštegorac, načelnik općine Kupres i Željko Jurić predstavnik općine Tomislavgrad.



Tema sastanka je bila prezentacija projekta “ Podrška pripremama za planiranje i provođenje pilot projekta ruralnog razvoja u zajednici na području Livna (Kanton 10) pod oznakom GCP / BIH /008/HUN.

Nazočnima su predstavljeni ciljevi i smjernice projekta i aktivnosti koje slijede u narednom razdoblju. Jedna od aktivnosti koja je predviđena ovim projektom je i izrada sektorske strategije- Poljoprivreda i ruralni razvoj za općine Livno i Bosansko Grahovo.

Procijenivši važnost izrade sektorskih strategija nadležno ministarstvo je svojim aktivnostima doprinijelo da se kroz implementaciju ovog projekta izradi Strategija poljoprivrede i ruralnog razvoja za cijelu županiju kao cjeloviti dokument, čime bi se uključile i općine Glamoč, Kupres, Drvar i Tomislavgrad. Na sastanku je dogovoreno da se imenuje radni tim koji će činiti predstavnik resornog ministarstva i predstavnici općina koji će surađivati s FAO timom tijekom izrade navedenog dokumenta.

Nema komentara:

Objavi komentar

Samo kupreške vijesti - Web stranica sela Zlosela u općini Kupres, Dobrodošli WWW.ZLOSELA.COM! Kupreški edukativno-informativni web portal!