četvrtak, 10. studenoga 2016.

Novom općinskom načelniku i novo-izabranim vijećnicima, uručeno uvjerenje o dodjeli mandata

Novoizabrani načelnik općine Kupres, Milan Raštegorac primio je uvjerenje o dodjeli načelničkog mandata 8. studenog 2016. godine od predstavnika Središnjeg Izbornog Povjerenstva Bosne i Hercegovine (SIP BiH) u Sarajevu.





Uvjerenja su dodjeljena nakon što je SIP BiH potvrdilo službene rezultate lokalnih izbora održanih 2. listopada 2016. godine. Potpisivanjem izjave, općinski načelnik Milan Raštegorac prihvatio je mandat te time i službeno prihvatio obnašanje svoje funkcije naredne četiri godine. 

Osim načelnikova certifikata, dodijeljena su uvjerenja o dodjeli mandata i za novoizabrane općinske vijećnike. Općinsko vijeće Kupres sastoji se od sedamnaest vijećnika na čelu sa predsjednikom Vijeća a zakonski rok za konstituiranje Vijeća je trideset dana od objave službenih izbornih rezultata koje je SIP BiH objavilo 1. studenog 2016. godine.

Svečana dodjela uvjerenja o mandatima održana je u zgradi Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine a sveukupno su dodjeljena uvjerenja za sedamdeset i tri Općinska vijeća, pedeset i sedam Skupština Općina, stotinu i trideset načelnika, četiri Gradska vijeća, šest Skupština gradova, deset gradonačelnika i Skupštinu Brčko Distrikta BiH.

Kupreški radio

Nema komentara:

Objavi komentar

Samo kupreške vijesti - Web stranica sela Zlosela u općini Kupres, Dobrodošli WWW.ZLOSELA.COM! Kupreški edukativno-informativni web portal!