ponedjeljak, 12. rujna 2016.

RADOVI NA SANACIJI KROVA HRVATSKOG DOMA U KUPRESU PRIVODE SE KRAJU


JU za kulturu“Hrvatski dom“ Kupres i ove godine je aplicirala Državnom uredu za Hrvate izvan RH projekat nastavka radova na sanaciji krova i fasade doma. 






U petak,02.09.2016. godine, predstavnici Republike Hrvatske, Rašeljka Bilić, pomoćnica ministra kulture i Danijel Štule, predstavnik Državnog ureda za Hrvate izvan RH posjetili su JU za kulturu“Hrvatski dom“ Kupres kako bi se na licu mjesta uvjerili o opravdanosti sufinanciranja prijavljenih projekata. Nakon obilaska gradilišta razgovor su nastavili sa ravnateljem ustanove Antom Čičkom i djelatnicima i tako se pobliže upoznali sa tijekom radova na sanaciji krova i fasade i uslugama koja ova ustanova pruža. 

Razgovor je protekao u ugodnom ozračju, gosti iz Republike Hrvatske izrazili su veliko zadovoljstvo onim što je dosad urađeno na obnovi i sanaciji krova. Uskoro se očekuje i Odluka o odabiru prijavljenih projekata koje sufinancira Državni ured za Hrvate izvan RH. 

Trenutno u JU za kulturu“Hrvatski dom“ Kupres u tijeku su radovi na sanaciji krova i postavljanje bočne fasade, postavljanje slivnika, krovnih otvora na knjižnici itd.. Knjige iz knjižnice, oko 7.000, premještene su na privremene lokacije. Molimo članove knjižnice na razumijevanje.

zlosela.com





Nema komentara:

Objavi komentar

Samo kupreške vijesti - Web stranica sela Zlosela u općini Kupres, Dobrodošli WWW.ZLOSELA.COM! Kupreški edukativno-informativni web portal!