ponedjeljak, 4. siječnja 2016.

Pogledajte snježnu bajku na Kupresu u kojoj su najviše uživali Splićani

Iako zima u Dalmaciji zasad nije pokazala svoju snježnu stranu, mnogi su Dalmatinci proteklih dana boravili na Kupresu, gdje snijega nije nedostajalo...





Mnogi Dalmatinci željni snijega i zimskih radosti protekle su dane odlučili dočekati na poznatom odredištu koje sve to pruža. Dalmacija se, za razliku od većeg dijela ostatka zemlje jučer nije zabijelila, no ne tako daleka skijališta na Kupresu bila su krcata Dalmatinaca. Dobro uređena staza, topovi za snijega i sva ostala infrastruktura pravi su mamac za ljubitelje zimskih radosti.

Planinski zimski ugođaj i pogodni vremenski uvjeti i ove nedjelje privukli su mnoge dalmatinske ljubitelje zimskih radosti na Kupres. Pogledom na parking dominirala su vozila sa splitskim tablicama, no bilo je tu i dosta makarskih, dubrovačkih, imotskih i šibenskih registarskih oznaka.

Koliko su Dalmatinci vezani za ovo skijalište dodatno svjedoči i nedjeljni posjet Bože Petrova koji je sa svojom obitelji nedjelju iskoristio uživajući u snježnim radostima koje pruža Kupres.

Na stari postojeći kompaktni snijeg jučer je palo još 15-ak centimetara snijega te su uvjeti na stazi bili vrlo dobri zahvaljujući snježnim oborinama i angažiranosti nadležne ekipe koja odlično održava skijalište i u ovoj zimi, koja u ovom prvom djelu nije baš bila izdašna sa snježnim oborinama.

Iako je u prvom dijelu nedjelje padao gust snijeg, ceste prema skijalištu bile su prohodne te se prometovalo bez većih problema. Na kraju dana topovi za proizvodnju umjetnog snijega bili su u pripremi pa će i idućih dana skijalište biti spremno za uživanje svih korisnika...

Kupreško-dalmatinsku snježnu idilu pogledajte u priloženoj galeriji.


Izvor:www.dalmacijanews.hr
Foto: Karlo Repac
















Nema komentara:

Objavi komentar

Samo kupreške vijesti - Web stranica sela Zlosela u općini Kupres, Dobrodošli WWW.ZLOSELA.COM! Kupreški edukativno-informativni web portal!