četvrtak, 23. travnja 2015.

UČENICI OŠ FRA MIROSLAVA DŽAJE U KUPRESU, ČIŠĆENJEM OBILJEŽILI DAN PLANETA ZEMLJE

Dan planeta Zemlje svake se godine obilježava s namjerom jačanja svijesti i poštovanja za prirodni okoliš našeg planeta. Tradicionalno ga obilježavaju udruge za zaštitu okoliša, a postupno se sve više uključuju i razne organizacije, tvrtke, škole koje podržavaju ekološki prijateljske načine ponašanja.








U našoj školi dana 22.travnja održana je eko-akcija. Učenici su uz pomoć nastavnika uređivali školsko dvorište. Donijeli su potreban alat, stavili rukavice na ruke i na najučinkovitiji način pokazali svoju brigu za prirodno okruženje i sam planet. Igralište je pometeno, dvorirište očišćeno, a granje na samom ulazu skole uredno podrezano. U skolpu akcije '' Ne bacaj u smeće'' koju je organiziralo JKP ''Kupres''d.o.o., OŠ fra Miroslava Džaje i druge kupreške ustanove odložile su svoje stare elektroničke uređaje u kontenjer koji se nalazio u samom središtu grada.

Svrha obilježavanja je upozoriti na opasnost koja prijeti životu na Zemlji uslijed naglog razvoja industrije i porasta potrebe za energijom, što je dovelo do ispuštanja velikih količina otrovnih tvari u atmosferu i zagađenost našeg kraja otpadom koje bacamo uz rijeke, ili uz cestu... Svatko od nas može danas, ali i svakog drugog dana, učiniti nešto kako bi zaštitio planet na kojem živimo.
Josipa Galić,VIII.a             






Više fotografija u Galeriji

Nema komentara:

Objavi komentar

Samo kupreške vijesti - Web stranica sela Zlosela u općini Kupres, Dobrodošli WWW.ZLOSELA.COM! Kupreški edukativno-informativni web portal!