srijeda, 21. siječnja 2015.

ZA VIKEND OBILAN SNIJEG


Izgledi vremena
Meteorolozi za vikend najavljuju obilan snijeg.

U većem dijelu BIH prometuje se po mokrom i mjestimično klizavim prometnicama. 
U višim planinskim predjelima upozoravamo na smanjenu vidljivost, zbog magle i niske oblačnosti.





Povećana je opasnost od odrona kamenja na prometnice, pa vozače savjetujemo da voze maksimalno oprezno i da obavezno drže odstojanje između vozila. Napominjemo da je posjedovanje zimske opreme obavezno. - prenosi BiHMK


Izgledi vremena.
U četvrtak 22.01.2015., se u našoj zemlji očekuje pretežno oblačno vrijeme sa kišom. U jutarnjim satima slaba kiša se očekuje, mjestimično u većem dijelu zemlje, a u ostatku dana, uglavnom, u južnim i zapadnim područjima. Po kotlinama i uz riječne tokove moguća je magla ili niska oblačnost. Očekivana količina padavina u toku 24h: jug i jugozapad zemlje od 10 do 15, a u ostatku naše zemlje od 1 do 8 l/m2. Jutarnje temperature od 1 do 6, na jugu do 9, a dnevne od 8 do 14 °C. 

U petak 23.01.2015., pretežno oblačno vrijeme sa kišom, a u višim područjima sa susnježicom i snijegom.Tokom dana na sjeveru zemlje padavine će postupno jačati, mjestimično gdje će biti i obilne, a padom temperature u večernjim satima kiša će postupno prelaziti u susnježicu i snijeg. Očekivana količina padavina u toku 24h: sjever i sjeverozapad zemlje od 10 do 50, a u ostatku naše zemlje od 2 do 10 l/m2. Jutarnje temperature od -1 do 6, na jugu do 10, a dnevne od 2 do 8, a jugu do 13 °C. 

U subotu 24.01.2015., oblačno vrijeme sa kišom u Hercegovini, a u Bosni sa susnježicom i snijegom. Intenzivnije padavine očekuju se u sjeverozapadnim područjima. Očekivana količina padavina u toku 24h: od 3 do 15 l/m2. Jutarnje temperature od -4 do 5, na jugu do 8, a dnevne od -3 do 5, na jugu do 12 °C. 

Nema komentara:

Objavi komentar

Samo kupreške vijesti - Web stranica sela Zlosela u općini Kupres, Dobrodošli WWW.ZLOSELA.COM! Kupreški edukativno-informativni web portal!