petak, 30. siječnja 2015.

KORISNO: DIREKTORIJ DONATORA U BIH

Mreža za izgradnju mira na svojoj web-stranici www.mreza-mira.net svakodnevno objavljuje brojne informacije o donatorima i pozivima za projekte, seminarima, konferencijama, stipendijama, publikacijama, itd. ,









"Kako se radi o velikom broju informacija, desetak ili više svaki dan, kako bi olakšali pristup informacijama napravili smo mailing listu Civilno društvo BiH gdje tri puta tjedno šaljemo sažetak informacija (naslov, jedan paragraf i link). 

Ako želite biti uključeni na ovu mailing listu pošaljite email prijavu na goran.bubalo@gmail.com te pratite našu facebook stranicu www.facebook.com/mzim.bh
Članice Mreže za izgradnju mira dobivaju ove informacije a imaju i brojne druge pogodnosti, zato poziv da se priključite, pišite na sekretarijat@hcabl.org za više informacija o načinima učlanjenja."


Direktorij donatora u BiH je vodič o izvorima finansiranja za organizacije civilnog društva u Bosni i Hercegovini ali i regiji, tj. post-jugoslovenskim zemljama. U Direktoriju možete pronaći informacije o 275 donatora i poziva za projekte sa uredima donatora u BiH i/ili svijetu, a koji financiraju aktivnosti u BiH. Što je značajno za ovaj direktorij je da organizacije civilnog društva na jednom mjestu mogu pronaći informacije o različitim programima, aktivnostima i geografskom području koje određeni donatori financiraju, rokovima za prijave, kriterijima podobnosti, načinima apliciranja i kako ostvariti kontakt.

Direktorij donatora je objavljen u okviru projekta PRO-Budućnost (Povjerenje, Razumijevanje, Odgovornost za Budućnost) Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) koji implementira Catholic Relief Services u saradnji sa Fondacijom Mozaik, Caritasom BK BiH, Forumom građana Tuzle i Helsinškim parlamentom građana Banja Luka. Cilj projekta PRO-Budućnost je izgradnja povjerenja među građanima svih etničkih skupina u Bosni i Hercegovini.

Više informacija i link na download Direktorija donatora: 

Izvor.


VIŠE INFORMACIJA:

Za sve informacije o samim donatorima, načinu izrade projekata ili bilo kakvu pomoć, budite slobodni obratiti se načelniku Općine Kupres kao i nadležnim službama. 

OPĆINA KUPRES
www.opcinakupres.ba

KONTAKT

ADRESA
Vukovarska 2
80320 Kupres, BiH
TELEFON
+387(0)34 276 300
FAX
+387(0)34 276 333
RADNO VRIJEME
7-15 h

Nema komentara:

Objavi komentar

Samo kupreške vijesti - Web stranica sela Zlosela u općini Kupres, Dobrodošli WWW.ZLOSELA.COM! Kupreški edukativno-informativni web portal!