ponedjeljak, 15. prosinca 2014.

PRENOSIMO: RAZGOVOR: ZVONKO BAGARIĆ, DIREKTOR HOTELA“ADRIA-SKI“ NA ČAJUŠI-KUPRES

Pripreme za sezonu su davno završene, što je do nas sve je spremno, ali…
Već drugu zimu-zimsku sezonu na području Kupresa, odnosno cijele HBŽ, ali i šireg okružja, snijeg pada na kapaljku, odnosno gotovo da ga nije bilo, nema ga ni danas, a 15. prosinac, 2014. godine, dakle vrijeme kada je zimska turistička sezona već počela, a nekih davnih godina je to bilo srce zime, snijega-zimskog turizma!
Najveća i najljepša destinacija za zimski turizam u HBŽ, a jedna od najboljih i u cijelog B i H i Hrvatskoj, je SRC „Čajuša“, odnosno Hotel „Adria-ski“ na Čajuši, na Kupreškoj visoravni.


Jer tko god je jednom bio na Čajuši, tko god je osjetio prekrasnu bijelu zimu na Kupreškoj visoravni, sreo dobrodušne i gostoljubive domaćine i osoblje, ponovno se vraća!
*******************************************

Hotel Adria ski
Kapacitet hotela Adria-ski je 256 ležajeva. Sve sobe opremljene su telefonom te TV uređajima sa digitalnim satelitskim sustavom. Svaka soba ima zasebno kupatilo.
Hotel je opremljen malim olimpijskim bazenom (25m x 8m) koji zimi pruža jedinstveni pogled na snijegom prekrivenu borovu šumu. U sklopu bazena su dvije saune, usluge masaže i veliki fitnes centar u kojem istovremeno može vježbati 30-ak  osoba. Centar je opremljen spravama  za vježbu i rastezanje svih dijelova tijela, a za svaku vježbu na raspolaganju su najmanje tri istovrsne  sprave, što omogućuje brzo izmjenično vježbanje većih organiziranih grupa i momčadi.     
U sklopu hotela je restoran koji Vam nudi tradicionalna autohtona jela, te jela  po narudžbi. Jela spravljaju vrhunski kuhari uz bogatu ponudu stranih i domaćih vina. Pokraj restorana nalazi se caffe bar u kojem možete uz jutarnju kavu pročitati dnevni tisak.     
Netom ispod završetka skijaških staza nalazi se restoran Ognjišta koji u planinskom ambijentu nudi gotova jela za brzu okrjepu i nastavak skijanja bez ulaska u hotel. Iz restorana Ognjišta posebno Vam preporučamo domaći grah s kobasicom i domaćim kruhom.
Skijališta
Odmah iznad hotela Adria-ski nalaze se 4 staze čiji su završeci smješteni gotovo uz sami objekt. Na preko 13 kilometara staza voze Vas 5 ski-lifta. Četverosjed u dužini od 1850 metara, jedna sjedešnica (dvosjed) u dužini od 980 metara, dvije „sidro“ vučnice u dužini od 1080 i 1150 metara, te jedan baby lift dužine 300 metara.  Od ove godine su uz već postojeće topove za umjetni snijeg izgrađena i dodatna umjetna jezera, kako bi se spriječio nedostatak snijega ili vode. U sklopu hotela je i škole skijanja Prvi spust iz Kupresa i Adria-ski u kojim ce Vas domaći učitelji skijanja podučiti ili prvim koracima ili naprednim tehnikama skijanja.
**********************************


Sve ovo lijepo piše u Ponudi na web stranici Adria-ski, ali ne piše što ako nema snijega, ako ne postoje klimatski uvjeti (određena temperatura, vlaga…) za proizvodnju umjetnog snijega, iako su spremni topovi i jezera?
Što tada, pitali smo danas direktora „Adria-ski“ Zvonku Bagarića-Ćagića.
-Raditi ono što se može, jer Adria-ski nije samo skijanje, imamo i drugih lijepih i zabavnih sadržaja, koji ne ovise o vremenu, o klimatskim uvjetima. A mi smo sve odradili, sve pripremili za zimsku turističku sezonu i čekamo prirodni snijeg ili uvjete za proizvodnju umjetnog snijega. Do sada i za sada nema ni jedno ni drugo-kaže gospodin Bagarić i optimistično kaže da ne vjeruje prognozama kako neće biti snijega, ma kako će zima biti bez snijega na Kupresu, hrabri se Zvonko i kaže:
-Naši smještajni kapaciteti su, bez obzira na to, gotovo rasprodani za Božić i Novu godinu! Ima još mjesta, ali tu je to, a ja vjerujem da će biti bjeline za ove blagdane, ili iz neba, ili sa zemlje, iz našega jezera i pomoću topova za proizvodnju snijega-kaže Zvonko, a mi se pridružujemo njegovom optimizmu i želji za bijeli Božić!
















Nema komentara:

Objavi komentar

Samo kupreške vijesti - Web stranica sela Zlosela u općini Kupres, Dobrodošli WWW.ZLOSELA.COM! Kupreški edukativno-informativni web portal!