utorak, 30. rujna 2014.

HRVATSKI DOM KUPRES: ODRŽAN DOBROTVORNI KONCERT U HRVATSKOME DOMU KUPRES

U večernjim satima, dana 27. rujna tekuće godine, u koncertnoj dvorani Hrvatskoga doma u Kupresu, održan je dobrotvorni koncert koji je za cilj imao prikupiti novčana sredstva potrebna za liječenje, našega sugrađanina, susjeda i prijatelja, prof. Ivice Lovrića. 







Bio je to vrlo ugodan, topao i dobro organiziran koncert a dvorana od 400 sjedećih mjesta ove je večeri bila pretijesna za brojnu publiku koja se doslovce nagurivala i između redova. 
 Za odličnu atmosferu, tijekom dvosatnog koncerta, svojim pjevačkim i sviračkim umijećem, osobito su se potrudili: Mate Bulić i grupa Delta, Muška izvorna grupa „ Kupreški bećari“ , Karla Lozančić, Antonija Batinić, Ana Šarić, Don Anto Ledić, Nada Bagarić, Marko Mihaljević, Mirko Ćaleta, Ivo Lovrić – Manja, Ženski pjevački zbor HKUD „Dinara“ Livno, a čemu se još pridružio i odličan domaći voditeljski par, Josip Ivić – Rašo i Ružica Lozančić. 

Dobre vibracije s pozornice jednako su se širile i cijelom dvoranom, a publika je svakoga izvođača pratila i ispraćala burnim pljeskom. I Organizacijski odbor može biti zadovoljan ostvarenim rezultatima ove humanitarne akcije, koju je još prije nepuna dva mjeseca pokrenuo Hrvatski dom Kupres i kojoj su se zdušno pridružili svi Kuprešaci. O tome najbolje svjedoči činjenica da je gotovo svih 700 komada tiskanih ulaznica podijeljeno već u samoj predprodaji a još su veći bili dodatni prilozi mimo prodaje ulaznica. Valja još pripomenuti da je, prema podacima s interneta, preko 4000 gledatelja izravno pratilo koncert online, za šta su zaslužni naši prijatelji iz Lividea Livno. Za one koji to ne znaju ukratko ćemo iznijeti situaciju koja je organizacijski odbor ovoga koncerta ponukala na rad. Naime, našega sugrađanina i prijatelja, profesora Ivicu Lovrića nagla i iznenadna bolest privezala je za krevet i na taj način mu onemogućila obavljanje njegovih svakodnevnih roditeljskih, ljudskih, profesionalnih i društvenih aktivnosti. 

Jasno je da u takvoj situaciji liječenje, tretmani i terapije, zahtijevaju znatna novčana sredstva te da je s te strane pomoć svakako dobrodošla. U tu svrhu, ovim humanitarnim koncertom prikupljeno je: 7.518,00 KM, 1.230,00 KN, 330,00 €, te 50,00 AUD, što predstavlja svotu koja će, nadamo se , biti od koristi našem profesoru. 

Organizacijski odbor se ovom prigodom iskreno i srdačno zahvaljuje svima koji su prepoznali vrijednost, dobru namjeru i volju za pomaganjem i svima koji su na bilo koji način uveličali večerašnje druženje i time pripomogli u pružanju pomoći čovjeku, koji je svojim životom i radom, požrtvovno prenoseći znanje na mlade naraštaje, to svakako obilato i zaslužio. 

 Ovim koncertom dobar osjećaj ne prestaje i sama volja i htijenje da se pomogne čovjeku kojemu je to u ovim trenucima zbilja potrebno nastavlja se i dalje. Svi vaši dobrovoljni prilozi svakako su dobrodošli a iste možete uplatiti direktno na tekući račun prof. Lovrića o čemu se detaljno možete informirati u Hrvatskom domu Kupres i u Intesa San Paolo banci Kupres. 

 Svi mi koji smo jutros ustali, prignuli leđa da umijemo lice, prohodali, vozili, plesali, radili, vjerojatno nismo i ne možemo biti svjesni blaga koje je pri nama, blaga zdravlja, blaga mogućnosti i zasigurno je teško razumjeti jako jednostavnu i poznatu stvar da bolestan čovjek ima samo jednu želju – zdravlje! 

 Po tko zna koji put kupreški puk se rado odazvao i ukapljeno suosjećanje pretočio u rijeku ljubavi prema bližnjemu koja će, iskreno se nadamo, našem profesoru pomoći da čim prije krene putem oporavka i povratka onomu čemu se istinski raduje i čemu hrabro teži- ŽIVOTU. 

 Autori: I.M / A.Č 
Izvor: kupres-kultura.com/








Nema komentara:

Objavi komentar

Samo kupreške vijesti - Web stranica sela Zlosela u općini Kupres, Dobrodošli WWW.ZLOSELA.COM! Kupreški edukativno-informativni web portal!