utorak, 26. kolovoza 2014.

OSVRT NA LJETO I DOGAĐAJE, PROSLAVE.... POČELA VRŠIDBA, KRAJ LJETA

Evo nakon kraće pauze (zbog poljoprivrednih, svatovskih i drugih poslova), naša i Vaša stranica zlosela.com je ponovno aktivna.

Zbog zauzetosti, tek vam sada, dragi čitatelji donosimo kraći pregled i osvrt što se događalo ovih 15-ak dana..






Unatoč kišnoj godini, sezona koševine još uvijek traje, Velika Gospa je prošla i svečano proslavljena kao i ovogodišnji jubilarni 10. po redu malonogometni gospojinski turnir "Zlosela 2014" uz veliki broj kupreškog puka i iseljenih kuprešaka. Rezultate turnira možete pogledati OVDJE. 



Sve gospojinske mise su vrlo dobro posjećene kao i središnja proslava Gospojine na Suhom Polju na sam dan Velike Gospe gdje se procjenju je da je bilo oko 2000 hodočasnika, kuprešaka i prijatelja . O tome više pročitajte u Članku župne web stranice


Monografija župe Suho Polje je, kao što vjerovatno znate, u prodaju po cijeni od 25,00 KM u kojoj se nalazi sva povijest, nedaće i životni vijek naše župe. U njoj se nalaze do sada neobjavljeni podaci, stare fotografije koje smo prikupljali proteklih godinu dana, tabele i mnogo toga što vjerovatno niste znali o našoj maloj župi. Prikupljen je veliki broj vaših fotografija i jasno je da nisu sve mogle ući u tisak ali unatoč tome, ova monografija je vrijedno djelo autora fra Marijana Karaule i njegovih suradnika te lijep poklon našoj župi jer sav prihod od prodaje ide u svrhu gradnje i daljnje obnove župne crkve.





Dan nakon proslave Velike Gospe na Suhom Polju, 16. kolovoza o.g. slavljena je sv. misa na spomen obilježju u Ogledalima - Kukavice u spomen na sve stradale u pokolju na tom mjestu. 

U gradu Kupresu, održani su mnogi športski i glazbeni događaji. Slalom na rolama ulicama Kupresa, KupresPlay - festival alternativne glazbe u Hrvatskom Domu, Memorijalni turnir ulične košarke na školskom igralištu u Kupresu .....

!!!!! Ako netko ima fotografije snimljene na ovim događajima slobodno pošaljite, rado ćemo objaviti. Nije bitno koje kvalitete i kojim uređajem su snimljene...

Ovih posljednjih dana kolovoza, kuprešaci užurbano pilaju, cijepaju i unose drva za ogrjev jer je zima vrlo blizu a počela je i ovogodišnja vršidba. Kako zlosečka žitna polja izgledaju, pogledajte u fotogaleriji ispod.













Nema komentara:

Objavi komentar

Samo kupreške vijesti - Web stranica sela Zlosela u općini Kupres, Dobrodošli WWW.ZLOSELA.COM! Kupreški edukativno-informativni web portal!