petak, 4. srpnja 2014.

U KUPRESU, JUČER U 18:00 I 20:00 SATI, ODRŽAN CIOFF MEĐUNARODNI FESTIVAL FOLKLORA

U Kupresu je sinoć nešto prije 18:00 sati mimohodom i kraćim koncertom na pozornici na otvorenom, otvoren međunarodni festival folklora u sklopu kulturno športske manifestacije "Dani kosidbe na Kupresu" - "Strljanica 2014. u organizaciji "Cioff"-a (međunarodno vijeće organizatora folklornih festivala i folklornih umjetnika), Hrvatskog Doma Kupres, i općine Kupres






Nakon kraćeg programa na središnjem kupreškom trgu, izvođači su nastupili na glavnom koncertu u velikoj dvorani Hrvatskog Doma u Kupresu u 20:00 sati. 


Zapravo, program festivala je već počeo u 15:00 sati, otvaranjem etnografske izložbe kupreškog kraja i prodajne izložbe rukotvorina kupreške udruge žena "Kupreške" u kupreškom zavičajnom muzeju u Hrvatskom Domu.

Svoje običaje, uz domaćine Mušku i žensku izvornu skupinu iz Kupresa, kupreškoj publici i ljubiteljima folklornog stvaralaštva predstavila su domaća hrvatska kulturno-umjetnička društva u Bosni i Hercegovini iz Šujice, Livna, Busovače, Uskoplja, Ljubuškog a od inozemnih skupina nastupile su folklorne skupine iz:

  • Srbije (Hrvatski Kulturni centar „Bunjevačko kolo“ , Subotica),    
  • Slovenije ( Folklorno društvo "Kres" - Novo Mesto)  
  • Grčke (Municipality of Agrinio folklore dance group)
  • Meksika (Grupo Folklòrico de Mèxico “Alianza”, Verakruz).  


Iako je najavljena, skupina iz Indije, iz nama nepoznatih razloga, nije stigla u Kupres.

Najzapačeniji nastup i na oduševljenje kuprešaka i gostiju, imali su članovi i članice meksičke skupine Grupo Folklòrico de Mèxico “Alianza”, Verakruz.

Danas, 04. srpnja, festival odlazi u posjetu Međugorju gdje će održati koncert i posjetiti Etno selo "Herceg".








Svi svi koji niste mogli biti sinoć na koncertima u Kupresu, moći ćete ponovno vidjeti program festivala  i KONCERT i program otvaranja tradicionalne kupreške manifestacije "Dani kosidbe na Kupresu - Strljanica 2014." na terenu Strljanice na kupreškom polju u nedjelju u 12:00 sati. 

Dobrodošli dragi gosti na Kuprešku visoravan!








Nema komentara:

Objavi komentar

Samo kupreške vijesti - Web stranica sela Zlosela u općini Kupres, Dobrodošli WWW.ZLOSELA.COM! Kupreški edukativno-informativni web portal!