ponedjeljak, 26. svibnja 2014.

Izbor najljepše Hrvatice u narodnoj nošnji izvan Republike Hrvatske - Dragica Raštegorac Vuksich (Peru) predstavlja nošnju iz Vrlike

Dragica Raštegorac Vuksich (Peru) - 

nošnja iz Vrlike

Dragica Raštegorac Vuksich (Peru) predstavlja nošnju iz Vrlike

Udruga za očuvanje i promicanje hrvatske tradicijske kulture u Bosni i Hercegovini „Stećak“ i Hrvatska matica iseljenika iz Zagreba, a pod pokroviteljstvom Državnog ureda za Hrvate izvan RH i općine Tomislavgrad, i uz pomoć Vlade Herceg-bosanske županiji, organiziraju iznimno zanimljiv program pod nazivom:


Revija tradicijske odjeće i izbor najljepše Hrvatice u narodnoj nošnji izvan Republike Hrvatske,

koji će se održati 28.lipnja u Gradskoj športskoj dvorani u Tomislavgradu, s početkom u 19 sati.


Glasati možete OVDJE



Na izboru će se predstaviti 27 djevojaka koje dolaze iz 21 države i to: Novoga Zelanda, Australije, Sjedinjenih Američkih Država, Brazila, Čilea, Perua, Mađarske, Njemačke, Srbije, Austrije, Belgije, Italije, Slovenije, Crne Gore, Češke, Slovačke, Rumunjske, Makedonije, Kosova i Španjolske te Bosne i Hercegovine.
Među natjecateljicama biraju se najljepša djevojka te prva i druga pratilja, a na web i facebook portalu www.udruga-stecak.hr bira se i miss fotogeničnosti ovoga posebno atraktivnog izbora.

Zanimljivo je da će iz nekih zemalja sudjelovat će i po dvije kandidatkinje, u različitim narodnim nošnjama, većinom iz krajeva od kuda potječu njihovi roditelji, bake i djedovi.

Tijekom boravka u domovini, djevojke će 26. lipnja posjetiti Zagreb, gdje će ih primiti predsjednik RH, dr. Ivo Josipović a potom i predsjednik Hrvatskog državnog sabora, Josip Leko.

Cilj ovoga programa je susret i povezivanje Hrvata iz cijeloga svijeta u svrhu promicanja naše zajedničke tradicijske kulture, upoznavanje i pružanje potpore Hrvatima u Bosni i Hercegovini, posebice u jačanju i očuvanju nacionalnog i kulturnog identiteta.

2 komentara:

  1. Hvala urenicima stranice "Zlosela" sto su oglasili natjecaj gdje ce nastupiti moja kcer Dragica. Zamolio bih sve moje Zloseljane i Kupresako da glasaju za moju kcer.
    Ujedno zelim pozdraviti sve moje Zloseljake i Kupresake diljem svijeta.

    Mirko Rastegorac Piko

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Pozdrav Piko i tebi u dalekoj tuđini! Sretno Dragici u natjecanju!

      Izbriši

Samo kupreške vijesti - Web stranica sela Zlosela u općini Kupres, Dobrodošli WWW.ZLOSELA.COM! Kupreški edukativno-informativni web portal!