četvrtak, 10. travnja 2014.

U Kupresu svečano obilježena 22. obljetnica stradanja Hrvata na Kupreškoj visoravni


Obilježavanje je započelo jučer, 09. travnja 2014. akcijom dobrovoljnog darivanja krvi u Domu zdravlja u Kupresu u organizaciji Crvenog Križa Kupres te u organizaciji UBDR HVO Kupres paljenjem 74 svijeće u znaku križa na temeljima srušene crkve Svete Obitelji u znak sjećanja na poginule i umrle kuprešake te misom zadušnicom za poginule hrvatske branitelje u 07:30 ujutro u novoj "Kupreškoj bazilici" - crkvi Svete Obitelji u Kupresu.




Takodjer, delegacija UBDR HVO Kupres, položila je cvijeće i upalila svijeće poginulima na Mrnjatovcu , Suhovi i Turjači.

Svečani dio obilježavanja spomenute obljetnice pod nazivom "U spomen žrtvama hrvatskog naroda na Kupresu" započelo je jutros, 10. travnja u 9.30 sati polaganjem vijenaca ispred masovne grobnice Ogledala iz II. svjetskog rata.

Sv. Misa za poginule u obrani Domovine sa zajedničkim opijelom za sve poginule i sahranjene na Kupreškoj visoravni slavljena je u crkvi Sv.Obitelji u Kupresu u 11,00 sati, povodom obilježavanja pada Kupresa a predvodio ju je kupreški župnik msgr. don. Marko Tomić.

Nakon sv. mise, općinska i županijska izaslanstva, predstavnici političkih stranaka te predstavnici gradova prijatelja Kupresa i udruge proistekle iz Domovinskog rata položili su vijence i zapalili svijeće na mjestima masovnih grobnica na Suhom polju i Kupreškom polju, na spomen obilježju vukovarskih branitelja te na grobištu ispred crkve Svete obitelji u Kupresu. 

Nakon toga u velikoj dvorani Hrvatskog doma u Kupresu održan je prigodan program.


FOTOGALERIJA KUPREŠKOG RADIJA: Obilježavanje 22.obljetnice pada Kupresa 10.04.2014.
Vidi još: 


Fotografije današnjeg Dana uskoro!

Nema komentara:

Objavi komentar

Samo kupreške vijesti - Web stranica sela Zlosela u općini Kupres, Dobrodošli WWW.ZLOSELA.COM! Kupreški edukativno-informativni web portal!