petak, 18. travnja 2014.

OBITELJSKO GOSPODARSTVO "DEBELO BRDO" - ZLOSELA

Preporučujemo i predstavljamo: JAJA IZ ZLOSELA

OBITELJSKO GOSPODARSTVO 
"DEBELO BRDO" - ZLOSELA


Obitelj Mate Mihaljevića, iz Zlosela, bavi se proizvodnjom konzumnih jaja već nekoliko godina.

U svom objektu - farmi kokoša, obitelj Mihaljević ima 1200 komada ovih vrijednih i neumornih životinja koja snesu oko 1000 i više jaja dnevno.






Mate u kratkom  razgovoru iznosi da bez problema proda sva jaja iz svog kokošinjca i da je velika potražnja posebno ovih dana Uskrsa ali i tokom cijele godine.  U poslove oko farme na Jučušića (Mihaljevića) Brigu u Zloselima, veliku većinu posla odrađuje Mate samostalno a i cijela obitelj je uključena u poslove na farmi i na dostavljanju svježih kokošjih jaja kupreškom puku svakodnevno.

Jaja iz Zlosela možete kupiti u kupreškim trgovinama i na zelenoj tržnici u Kupresu ali i na licu mjesta - na farmi obiteljskog gospodarstva u Zloselima, na Jučušića Brigu.

Farma obitelji Mihaljević "DEBELO BRDO" u Zloselima, jedan je od uspješnijih obiteljskih gospodarstava u Zloselima ali i na cijeloj Visoravni a jedino je na Kupresu koje se bavi proizvodnjom svježih, kvalitetnih konzumnih jaja i zlatni je primjer malog - obiteljskog  poduzetništva u općini Kupres.

ZANIMLJIVO:
Uzmemo li u obzir da je po zadnjem popisu stanovništva na Kupresu ima preko 1500 domaćinstava i da prosječno svako domaćinstvo potroši 30-ak jaja ovih dana Uskrsa, dolazimo do nevjerojatne brojke od 45000 jaja u konzumaciji.



Fotografije načinjene u Jučišića Brigu, na Veliki četvrtak, 17.04.2014.







zlosela.com

Nema komentara:

Objavi komentar

Samo kupreške vijesti - Web stranica sela Zlosela u općini Kupres, Dobrodošli WWW.ZLOSELA.COM! Kupreški edukativno-informativni web portal!